Ga naar hoofdinhoud

Veilig, mechanisch heksysteem van Pilz met vergrendeling

De veilige, mechanische PSENmech-veiligheidsdeursystemen met vergrendeling zijn geschikt als economische basisoplossing voor het veilig bewaken van beweeglijke scheidende veiligheidsvoorzieningen (foto: Pilz)

Proces- en personenbeveiliging verenigd in een toepassing, dat biedt de nieuwste versie van de PSENmech van Pilz. Naast de PSENmech-veiligheidsschakelaars biedt de partner in Industriële Automatisering nu de veilige, mechanische PSENmech-veiligheidsdeursystemen met vergrendeling aan.

De veilige, mechanische PSENmech-veiligheidsdeursystemen met vergrendeling zijn geschikt als economische basisoplossing voor het veilig bewaken van beweeglijke scheidende veiligheidsvoorzieningen. De veiligheidsdeur is stevig vergrendeld totdat de gevaarlijke machinebeweging is gestopt. Een onbedoelde herstart van de gevarenbeweging wordt voorkomen.

Tal van industrieën en toepassingen

Het PSENmech-heksysteem met vergrendeling is daarom geschikt als personen- en procesbescherming en kan in tal van industrieën en toepassingen worden gebruikt. Het kan worden aangevuld met een vluchtontgrendeling of noodontgrendeling. Samen met de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 biedt het een economische totaaloplossing uit één hand.

Niet te omzeilen of te manipuleren

Veiligheidsschakelaars kunnen in verschillende gebieden worden ingezet: bij het openen van een veiligheidsvoorziening moeten bijvoorbeeld gevaar veroorzakende machinebewegingen worden stilgezet en moet worden voorkomen worden dat ze weer starten. De veiligheidsvoorzieningen mogen daarbij niet te omzeilen of te manipuleren zijn. Bij bepaalde toepassingen is daarnaast vereist dat het hek wordt vergrendeld tot het gevaarlijke productieproces is stilgezet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven