Ga naar hoofdinhoud

Veilig iedere beweging monitoren

De SNC 021 Safety module van Sigmatek voor redundante evaluatie van twee incrementele encoders. (foto: Sigmatek)

Als uitbreiding op het modulaire S-DIAS Safety system introduceert Sigmatek met de SNC 021 een 2-kanaals redundante incrementele encoder evaluatie.

Binnen een breedte van 12,5 mm verwerkt de module 2 RS422 encoder signalen met een frequentie tot maximaal 6 MHz. De SNC-021 maakt bewaking van snelheid, positie, richting en versnelling van bewegende machineonderdelen mogelijk met twee non-safe georiënteerde incrementele encoders (SIL3 of SILCL3, PL e). Deze oplossing is gericht op het economisch produceren van machines en systemen, omdat op deze manier het gebruik van op Safety-gecertificeerde encoders geëlimineerd wordt.

Data

De SNC-021 stuurt alle verzamelde data tegelijkertijd naar de Safety controller en de functie-georiënteerde CPU. De module biedt de 5V encoder voeding een geïntegreerde monitoring functie en detecteert alle relevante fouten zoals kabelbreuk, gekruiste circuits en omgekeerde ingangssignalen. Plug-able push-in stekkers maken een snelle en eenvoudige bedrading mogelijk en voorzien in een betrouwbare werking; zelfs met sterke trillingen.

Configuratie

De oplossing omvat talrijke componenten met digitale i/o’s en relaisuitgangen, zoals ook voor SSI absolute encoders. Machinefabrikanten waarderen de kleine afmetingen en het lage stroomverbruik maakt het systeem ook interessant voor mobiele en batterij gevoede apparaten.
De Lasal Safety Designer wordt gebruikt voor de configuratie, die in aanvulling op haar intuïtieve grafische werkende interface, voorziet in TÜV-gecertificeerde Safety functie bouwstenen voor elke toepassing. De tool is naadloos geïntegreerd in het technische all-in-one platform van Lasal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven