Ga naar hoofdinhoud

Veel lagernieuws van NSK op Agritechnica 2019

NSK biedt een breed programma aan lageroplossingen, die specifiek voor de landbouwsector ontworpen zijn. (foto: Kverneland AS)

Op Agritechnica 2019, die van 10 tot 16 november in Hannover (Duitsland) wordt gehouden, toont NSK rollagersystemen voor de bouw van een nieuwe rollager die specifiek voor gebruik in landbouwmachines ontwikkeld werd. Deze lijn omvat de robuuste lagers van de nieuwe J-Line serie, de kantenklare Agri Disc Hub behuizingen voor grondbewerkingsmachines en tal van andere voorbeelden van aangepaste rollagers die ontwikkeld werden in samenwerking met OEM’s uit de landbouwsector.

Landbouw is traditioneel één van de kernsectoren van NSK. Rollagers die worden gebruikt in deze toepassingen worden blootgesteld aan extreme stress, waarbij stof, vocht, corrosieve meststoffen en hoge mechanische belastingen schering en inslag zijn. De lagers die NSK voor deze sector levert zijn het product van tientallen jaren kennis en ervaring.

NSK J-Line bearings
De nieuwe J-Line-lagers zijn beschikbaar in diverse grootte, behuizingstypes en inlages (foto: NSK)

Zes behuizingstypen

Op deze editie van Agritechnica staat de J-Line-serie in de schijnwerpers, een gamma dat eerder in 2019 werd geïntroduceerd. Deze Self-Lube lagerblokken voldoen aan de JIS (Japanese Industrial Standard) en zijn verkrijgbaar in de zes meest voorkomende behuizingstypen met boordiameters van 12 tot 90 mm. Door hun robuuste constructie en goede afdichtingseigenschappen worden J-Line lagers door een toenemend aantal fabrikanten van landbouwmachines gebruikt.

NSK J-Line bearings
De nieuwe J-Line-lagers zijn beschikbaar in diverse grootte, behuizingstypes en inlages (foto: NSK)

Een ander hoogtepunt op de beurs zijn de NSK Agri Disc Hubs. Dit zijn dubbelrijige hoekcontactkogellagers met een opgedeelde binnenring die hoge axiale en draaikrachten kan absorberen. De Agri Disc Hubs zijn voorzien van een kant-en-klare, robuuste behuizing met klantspecifieke aansluitmaten en speciale afdichtingen om de zware werkomstandigheden te weerstaan. Het belangrijkste toepassingsgebied is machines voor grondbewerking, zoals korte schijveneggen, maar ook zaai- en bemestingsmachines.

Kleine series mogelijk

Daarnaast zal NSK op de beurs ook haar productiemogelijkheden voorstellen. De NSK-fabriek in Munderkingen, Duitsland, bestaat reeds sinds 1954, toen een toonaangevende fabrikant van landbouwmachines waar ze rollagers produceren. Na de overname van de fabriek door NSK in 1990 werden flexibele productievormen ingevoerd. Die maken het mogelijk om zeer kleine series klantspecifieke rollagers met een hoog rendement te produceren. Op de beurs zal een voorbeeld van deze speciale lagers te zien zijn. Op de stand zullen ook machines met lagers van NSK en tentoonstellingen te zien zijn die de nadruk leggen op de montage van de lagers in bijvoorbeeld korte schijveneggen. NSK staat in Hal 15, stand E44.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven