Ga naar hoofdinhoud

Van Hoof Groep organiseert power skiving in de praktijk

Door de beschikbaarheid van 5-assige bewerkingscentra heeft Power Skiving zijn weg gevonden naar efficiënte serieproductie (foto: Sandvik Coromant)

Op 9 februari organiseert Van Eijk Transmissies van de Van Hoof Groep een kennisdag over power skiving. Samen met specialisten van Dana Belgium, Okuma Benelux en Sandvik Coromant wordt gekeken naar deze bijzondere werkwijze van tandwielproductie.

De Van Hoof Groep is een familiebedrijf in het zuiden van Nederland die met een drietal werkmaatschappijen een breed scala aan metaalbewerking uitvoert als toeleverancier voor diverse marktgebieden, met een personeelsbestand van 70 medewerkers en in het bezit van een ISO-certificering.

De drie werkmaatschappijen Van Eijk Transmissie BV, Nima Speciaalwerk BV en HMF Nederland BV werken nauw samen en hebben productiecapaciteit voor fijnmechanische machineonderdelen, mechanische aandrijfcomponenten en plaatbewerking en klein constructie.

Power skiving

Power skiving is al meer dan 100 jaar oud en met de beschikbaarheid van 5-assige bewerkingscentra heeft het zijn weg gevonden naar efficiënte serieproductie. Zoals bij alle productietechnologieën zijn kwaliteit, kostenoptimalisatie, flexibiliteit en productiviteit de belangrijkste aspecten.

Graag deelt Van Eijk Transmissies zijn ervaringen naar aanleiding van een casestudy en de bevindingen tijdens de productie. Welke verschillen zijn er tussen skiving en brootsen? En wat kan power skiving voor andere bedrijven betekenen?

Case study

Van Eijk Transmissies en de Van Hoof Groep nodigen geïnteresseerden uit om op donderdag 9 februari 2023 te komen kijken en luisteren naar de ervaringen die opgedaan zijn op het gebied van Power skiving. Dit kan samen met de specialisten van Dana Belgium, Okuma Benelux en Sandvik Coromant.

Daarnaast laat Van Eijk Transmissies graag zien welke productietechnologieën ze nog meer toepassen om hoogwaardige tandwielen te produceren en wordt er een rondleiding door het bedrijf gegeven. Deelname aan deze middag is gratis. Aanmelden uiterlijk 25 januari 2023 via mathijs@vanhoofgroep.nl.

Meer informatie is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven