Ga naar hoofdinhoud

UV-sensor detecteert transparante objecten

Het detecteren van transparante objecten is voor een conventionele fotocel al snel een brug te ver. Transparant kunststof of glas absorbeert maar een klein gedeelte van licht en zorgt voor een klein verschil tussen het uitgezonden licht en datgene dat wordt ontvangen. Het is dan lastig om een duidelijk en stabiel signaal uit te sturen. De TRU C23 fotocel van Contrinex (vertegenwoordigd door Isotron) gebruikt daarom gepolariseerd UV-licht.

Kunststof en glas absorberen een groot deel van gepolariseerd UV-licht en daardoor kan eenvoudig worden ingesteld wanneer een sensor een signaal moet doorsturen. De vorm of dikte van het transparante object hebben nagenoeg geen invloed op het zenden en ontvangen van het licht. Daarnaast wordt de sensor niet beïnvloed door vuil, water of veroudering waardoor het risico van een verkeerde detectie niet aanwezig is.

UV-sensor

De TRU C23 bestaat uit een LED die gepolariseerd UV-licht uitzendt en een reflector gemaakt van speciaal materiaal dat geschikt is voor UV-licht. De speciale optische collimator verzekert een betrouwbare detectie zonder blinde zone, zelfs bij metingen heel dicht op de sensor of door een smalle opening.

De IO-Link interface maakt het op afstand in bedrijf stellen, uitlezen van meetwaarden en parametriseren mogelijk. De TRU C23 kent door de nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid vele toepassingen, zoals verpakkingsmachines, vulstations, folie wrappen, glas snijden etc.

De compacte en eenvoudig in te stellen UV-sensor is Ecolab goedgekeurd, voldoet aan beschermingsklasse IP67 en heeft een detectieafstand tot 1000 mm.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven