Ga naar hoofdinhoud

Unique, Technicom en UWV tegen krapte procesindustrie

De geslaagde cursusten krijgen de garantie op een baan bij één van de opdrachtgevers van Unique (foto: Technicom)

HR-dienstverlener Unique, opleider Technicom en UWV Friesland gaan de aankomende krapte en vergrijzing op de arbeidsmarkt binnen de procesindustrie gezamenlijk aanpakken. De drie partijen zien een mismatch in deze markt: veel werkzoekenden zijn niet opgeleid voor dit vakgebied, terwijl er wel veel vraag naar is.

Het samenwerkingsverband maakt het mogelijk dat twintig werkzoekenden binnen vier maanden worden opgeleid tot Entree Operator. Daarbij krijgen ze de garantie op een baan bij één van de opdrachtgevers van Unique. De selectiedag voor deelnemers vindt plaats op 20 mei 2015. De opleiding start 15 juni 2015.

Van opleiden naar werken

De eerste drie maanden van de opleiding staan voornamelijk in het teken van het bijbrengen van theoretische kennis. De laatste maand zullen de kandidaten deelnemen aan een stage. Naast vakkennis is er speciale aandacht voor sociale vaardigheden, leren leren en werknemersvaardigheden. Na het afronden van de opleiding beschikken kandidaten over voldoende basiskennis, zodat zij direct inzetbaar en productief zijn. Werkgevers kunnen deelnemers verder opleiden tot volledig inzetbare operators. Zo zetten zij in een korte periode de eerste stappen naar een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt binnen de procesindustrie.

Jitze Bok, regiomanager werkbedrijf Friesland: “Binnen de zuivelbranche zien we positieve ontwikkelingen en dat biedt kansen voor een ieder die op zoek is naar werk. Tegelijkertijd met de groei van vacatures in de procesindustrie constateren wij een mismatch, namelijk dat deze markt vraagt naar procesoperators en daar zijn te weinig werkzoekenden in geschoold. Daarom kan ik de samenwerking met Technicom en Unique alleen maar toejuichen, want het biedt heel concreet twintig werkzoekenden een nieuw toekomstperspectief!”

Opleiden loont

Dennis Vollebregt, Technicom Opleidingen: “Goed opgeleid personeel wordt een probleem in de branche. Daarnaast dienen bedrijven op de juiste manier om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. In samenwerking met UWV en Unique worden bedrijven in dit traject gefaciliteerd met fris en goed opgeleid personeel. Een succesvol opleidingstraject levert vakvolwassenheid op, met een diploma als bewijs. Dit maakt een opleidingstraject succesvol voor eenieder.”

Raymond Puts, algemeen directeur Unique: “Geen woorden, maar daden. Dat is wat we met deze samenwerking willen uitstralen. Door twintig man binnen vier maanden direct aan het werk te helpen, dragen we op een concrete manier bij aan de komende krapte op de arbeidsmarkt. Iets waar wij ons als HR-specialist verantwoordelijk voor voelen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven