Ga naar hoofdinhoud

Uitreiking Feda Young Professional Award 2017

Hogeschool Saxion Enschede won in 2016 voor het project de ‘Box Folding Device’ en is ook dit jaar weer een van de genomineerden (foto: Feda).

Op 30 november zal de Federatie Aandrijven en Automatiseren (Feda) tijdens de Dutch Fluid Power Transmission Conference in Ede de Young Professional Award (YPA) uitreiken. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door de jury, samengesteld uit leden van de onderwijscommissie van de Feda en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter.

De Young Professional Award is de prijs vanuit Feda waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project/opdracht landelijk strijden om de titel van young professional. Hierbij wordt behalve op de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Genomineerden voor de Young Professional Award

De genomineerde teams van 2017 zijn:

  • 3D Composite printing, team van Saxion Hogeschool uit Enschede. Het product dat het team heeft ontwikkeld, is een ‘proof of concept’ voor het 3D printen van een ‘soft biometric exoskeleton’, een product voor de ondersteuning van mensen met een mobiliteitsbeperking;
  • Writing AID, team van De Haagse Hogeschool uit Delft. Het product is een hulpmiddel voor het beïnvloeden van de persoonlijke schrijfstijl door repeterende bewegingen.
  • De teams zullen op 30 november de gehele dag aanwezig zijn met hun product en kunnen tijdens de conferentie toelichting geven op het door hun ontwikkelde concept.

Feda organiseert deze wedstrijd voor hogescholen dit jaar voor de tweede keer. Hogeschool Saxion Enschede won in 2016 en ontving tijdens de World of Technology and Science (WoTS) de Young Professional Award voor het project de ‘Box Folding Device’. Ook teams van Haagse Hogeschool en Hogeschool Utrecht presenteerden hun projecten.

Ook YPA in 2018

De uitreiking van de YPA zal in 2018 wederom plaatsvinden tijdens de WoTS in Jaarbeurs Utrecht. Studententeams kunnen al vanaf 30 november a.s. inschrijven voor deze wedstrijd via de website van Feda.

De jury heeft onlangs besloten de inschrijvingen voor de wedstrijd van 2018 open te stellen voor alle hogescholen, onder de volgende voorwaarden;

  • de teams bestaan uit derdejaars studenten aan een Nederlandse Hogeschool;
  • het voorstel betreft een multidisciplinair project met de focus op industriële automatisering en mechatronica;
  • het project wordt gerealiseerd in periode 3 en 4 (februari – juni 2018);
  • het team bestaat uit minimaal twee projectleden;
  • het voorstel betreft een multidisciplinair project;
  • er is minimaal 150 uur per deelnemer in het project gestoken.

Geïnteresseerd in de uitreiking van 2017 kunnen kaarten reserveren voor DFPTC op 30 november bij Cinemec in Ede.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven