Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding Xcelerator-portfolio Siemens verhoogt efficiëntie machinebouwers

Siemens Digital Industries Software kondigt de release aan van NX Automation Designer-software en NX Industrial Electrical Design-software. (Foto: Siemens)

Siemens Digital Industries Software kondigt de release aan van NX Automation Designer-software en NX Industrial Electrical Design-software. Deze oplossingen bieden een centrale ontwerptoepassing voor industrieel elektrisch en automatiseringsontwerp.

De nieuwe tools kunnen fabrikanten van productiesystemen helpen om de complexiteit van het ontwerp te beheren, de ontwikkelings lifecycle te verkorten en de kwaliteit van hun ontwerpen te verhogen. Directe integratie met Teamcenter-software voor product lifecycle mangement (PLM) en het volledige NX-ontwerpsoftwareportfolio biedt een uniforme multidisciplinaire ontwerpomgeving voor productiesysteemengineering.

Nieuwe functies

NX Automation Designer en NX Industrial Electrical Design bieden nieuwe functies voor een efficiënt elektrisch en geautomatiseerd ontwerp van industriële apparatuur. Elektrotechnici kunnen hun werk sneller voltooien met verbeteringen in de verwerking en rapportage van verbindingen, nieuwe OOTB-symbolen voor IEC, ANSI en fluidics en 2D-kastafmetingen. Automatiseringsingenieurs profiteren van uitgebreide softwaremogelijkheden voor sequenties en veiligheidsprogramma’s.

Verhoging technische productiviteit

De nieuwste release stelt klanten in staat om aan de slag te gaan in de wereld van functioneel ontwerp, door hen in staat te stellen zonder Teamcenter aan hun elektrische en automatiseringsontwerp te beginnen. Hierdoor kunnen klanten die niet op zoek zijn naar een compleet PLM-systeem profiteren van de elektrische en automatiserings- ontwerpmogelijkheden. Door de technische productiviteit te verhogen met een nieuw niveau van multidisciplinaire samenwerking, speelt NX Automation Designer in op de groeiende vraag naar productvariatie van consumenten door de IT-kosten van bedrijven te verlagen.

Nauwe interactie

“Om winstgevend te blijven, moet je tegenwoordig meer projecten realiseren met hetzelfde aantal medewerkers. Bovendien moet je snel kunnen reageren op verschillende complexe klantvereisten”, zegt Karl Stieler, eigenaar STiMA. “Dit betekent dat we de nauwe interactie van mechanisch ontwerp, elektrisch ontwerp en automatiseringstechnologie nodig hebben. Met deze oplossing van Siemens zijn we perfect voorbereid op de toekomst en de uitdagingen in de markt.”

Lagere engineeringtijd

STiMA koos voor het NX-platform om verschillende disciplines – mechanisch, elektrisch en automatisering – te combineren in één omgeving om projecten efficiënter te beheren en de kwaliteit te verbeteren. Met de hulp van NX en in het bijzonder NX Automation Designer verminderde het bedrijf de engineeringtijd met 45% door consistente gegevens over de verschillende gebieden en een efficiëntere workflow. De schaalbaarheid van NX komt ten goede aan klanten zoals STiMA doordat ze kunnen beginnen met een enkele module of verschillende modules met elkaar kunnen combineren. Dit is met name opmerkelijk omdat de toepassingen NX Automation Designer en NX Industrial Electrical Design native (zonder Teamcenter) of in beheerde modus kunnen werken met Teamcenter op de achtergrond.

“Dankzij de geïntegreerde toolchain van Siemens is digitalisering zelfs mogelijk in kleine tot middelgrote ondernemingen”, zegt Wolfgang Schloegl, Vice President Digital Engineering bij Siemens. “Door deze toolchain kan met name bij het realiseren van nieuwe producten een flinke efficiencyslag worden gerealiseerd.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven