Ga naar hoofdinhoud

Turck introduceert dynamische hellingsensoren

De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck)

In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en biaxiale inclinatiesensoren B1NF en B2NF bereiken een hoge dynamiek, wat toepassing in snelle regelkringen op bewegende of trillende machines mogelijk maakt.

De robuuste IP68 / 69K-sensoren voeren hun signaal uit via IO-Link COM3, de nieuwste en snelste versie van de digitale interface. IO-Link maakt ook een eenvoudige aanpassing aan de gewenste toepassing mogelijk, bijvoorbeeld voor het op nul zetten. Bovendien kan aanvullende informatie zoals de bedrijfsuren van de sensor of de omgevingstemperatuur worden opgevraagd voor conditiebewakingstoepassingen.

Nieuwe hellingsensoren

De ‘watertruckfunctie (‘waarvoor patent is aangevraagd) vergemakkelijkt de montage van de hellingsensoren. Om aan te geven wanneer de sensor horizontaal is gepositioneerd, knippert een LED. Op deze manier kan de sensor correct en veilig zonder accessoires worden geïnstalleerd voordat deze volledig in de IO-Link-master is ingesteld. Door het gebruik van doorschijnend kunststof voor de LED-displays kunnen de LED-lenzen als potentieel zwak punt in de behuizing achterwege blijven.

De toestellen zijn onder meer geschikt voor positionering- en compensatietoepassingen of voor het bevragen van rockers in de textiel-, print- of verpakkingsindustrie. Turck komt in eerste instantie met vier varianten op de markt: voor dynamische toepassingen met de enkelassige B1NF en de tweeassige B2NF, voor statisch gebruik met de B1N en B2N.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven