Ga naar hoofdinhoud

Synadia werft groeikapitaal en expertise voor uitbreiding smart manufacturing

Synadia ontwikkelt een uniek platform voor de maakindustrie, een Platform as a Service (PaaS) op een ‘pay as you go’- model (bron: Synadia)

Synadia heeft met succes groeikapitaal en expertise aangetrokken om uit te breiden in de snelgroeiende markt voor smart manufacturing. Hiermee kan het bedrijf zijn unieke platform voor de maakindustrie, een Platform as a Service (PaaS) op een ‘pay as you go’- model, verder ontwikkelen.

Ondernemer Marco Barkmeijer financiert het groeikapitaal. Barkmeijer is de voormalige medeoprichter en CEO van SecureLink. Onder zijn leiding is het bedrijf in tien jaar tijd gegroeid van een startende cybersecurity-onderneming naar een Europese marktleider die actief is in tien landen met 700 mensen en een omzet van 300 miljoen euro. Vorig jaar werd SecureLink gekocht door Orange.

Markt smart manufacturing groeit

Volgens verschillende researchbureau ’s zal de smart manufacturing markt groeien van 214,7 miljard dollar in 2020 tot 384,8 miljard dollar in 2025, bij een CAGR van 12,4%. Factoren die de groei van de markt stimuleren zijn onder meer de toenemende toepassing van Industry 4.0 en de complexiteit in toeleveringsketens, de toenemende nadruk op industriële automatisering in productieprocessen en naleving van de regelgeving, en de toenemende vraag naar softwaresystemen die tijd en kosten reduceren.

Grote transformatie in de maakindustrie

“Ik ben onder de indruk van de expertise en het team dat de oprichters van Synadia, Remi en Sebastiaan van Wijngaarden tot nu toe hebben opgebouwd. In de komende jaren zullen we een grote transformatie zien in de productiemarkt en Synadia heeft wat nodig is om marktleider te worden met behulp van AWS Cloud technologie om deze bedrijven te helpen.”

Synadia
V.l.n.r. Remi van Wijngaarden, Marco Barkmeijer, Sebastiaan van Wijngaarden

“Ik vind het geweldig om mijn tijd te besteden en deel uit te maken van Synadia, om mijn ervaring te gebruiken om het bedrijf verder te schalen en om dit de komende jaren met veel plezier te doen”, zegt Marco Barkmeijer.

Connected Factory diensten

“We zullen de financiering en de expertise van Marco gebruiken om ons unieke platform voor fabrikanten over de hele wereld verder te ontwikkelen om dit Platform as a Service (PaaS) te leveren tegen een pay as you go service”, zegt Sebastiaan van Wijngaarden. “Samen met partner Amazon Web Services ontwikkelen we dit nieuwe platform op basis van de Connected Factory diensten van AWS. Deze diensten hebben zich al bewezen bij grote ondernemingen als Volkswagen.

Moderniseren bedrijfsvoering

“Er is een enorm potentieel in de markt om industrie 4.0 een extra dimensie te geven. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe samenwerking met Marco en ik kijk er naar uit om deze uitdaging samen aan te gaan”, zegt Remi van Wijngaarden.

“De AWS IoT Connected Factory Solution is ontworpen om klanten te helpen bij het ontsluiten van de data van de werkvloer en het moderniseren van hun bedrijfsvoering. Synadia is met haar expertise en industriekennis op het gebied van productie goed geplaatst om klanten te helpen hun aangesloten fabrieken op AWS te bouwen”, Usman Javaid, Head of Emerging Services, AWS Professional Services.

Meer over de Synadia expertise van smart manufacturing is te lezen in het artikel ‘Industrie 4.0 zit in de cloud, niet in de plc’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven