Ga naar hoofdinhoud

SPS 2020 wordt puur virtueel evenement

Beursorganisator Mesago Messe Frankfurt heeft besloten SPS 2020 fysiek te schrappen maar virtueel doorgang te laten vinden. (foto: Mesago Messe Frankfurt)

Door de coronapandemie en de nog steeds bestaande reisbeperkingen heeft Mesago Messe Frankfurt besloten om de vakbeurs SPS 2020 in een puur virtueel formaat te laten plaatsvinden. In plaats daarvan werkt de beursorganisatie aan een puur virtueel evenement, dat wel op dezelfde dagen (24-26 november) wordt gehouden.

Aan het begin van de zomer zagen de voortekenen er nog goed uit. Mesago was er van overtuigd dat de beurs met het geplande beschermings- en hygiëneconcept in november in Neurenberg normaal zou kunnen plaatsvinden. Door de recente opleving van het virus in veel landen en de daarop volgende reisbeperkingen moest Mesago besluiten de fysieke beurs te annuleren.

Zorgen en reisbeperkingen

Tot de belangrijkste redenen voor de annulering van het evenement behoren de zorgen die door organisatie en deelnemende exposanten zijn geuit over de aanzienlijk gewijzigde randvoorwaarden en de bezorgdheid voor de medewerkers.

De voorgeschreven strikte afstands- en hygiëneregels, de reisbeperkingen en een onzekere economische situatie als gevolg van de pandemie maken het niet mogelijk dat de beurs op de gebruikelijke kwaliteit kan worden gehouden. SPS (dat tegenwoordig staat voor Smart Production Systems) kenmerkt zich door intensieve technische discussies en kennisuitwisseling tussen exposanten en bezoekers. Mesago ziet nauwelijks een mogelijkheid om dit ter plaatse mogelijk te maken.

Naar virtuele beurs

Mesago Messe Frankfurt is al bezig met de definitieve implementatie van een virtueel aanbod dat exposanten en bezoekers de mogelijkheid geeft om digitaal informatie uit te wisselen over de laatste ontwikkelingen en trends in automatiseringstechniek.

Net als de geplande fysieke vakbeurs duurt het virtuele platform SPS Connect van 24 tot en met 26 november 2020. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van het evenement.

De volgende fysieke beurs staat op de agenda voor 23 tot en met 25 november 2021 in Neurenberg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven