Ga naar hoofdinhoud

Sonepar neemt Van Egmond Groep over

Sonepar Nederland neemt de Van Egmond Groep in Doetinchem over (foto: Benny Gudde).

Sonepar Nederland en Van Egmond Groep hebben overeenstemming bereikt over de overname van laatstgenoemde door eerstgenoemde. De Van Egmond Groep in Doetinchem omvat een groep bedrijven die zijn gericht op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. De overname vindt plaats na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De overname van Van Egmond Groep past binnen de ambitie van Sonepar Nederland om haar strategische positie op de Nederlandse markt te verstevigen. Door deze overname kan Sonepar zijn afnemers beter ontzorgen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, ook op het gebied van industriële automatisering.

Van Egmond Groep ziet Sonepar Nederland als een betrouwbare partner die het bedrijf de mogelijkheid zijn onze diensten verder te ontwikkelen. Als onderdeel van Sonepar Nederland blijft Van Egmond Groep een zelfstandige eenheid met behoud van een eigen identiteit en directie.

Sonepar en Van Egmond

Sonepar is wereldwijd actief als elektrotechnische groothandel. Het familiebedrijf is sinds 1982 actief op de Nederlandse markt. Onder Sonepar Nederland vallen onder meer de merken Technische Unie en Routeco (distributeur van onder meer Rockwell Automation).

Van Egmond levert al 75 jaar elektrotechnische producten en diensten aan industrie, installatiebranche, machine- en panelenbouw. Van Egmond Industriële Automatisering is ruim 35 jaar actief op het gebied van software engineering en panelenbouw.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven