Ga naar hoofdinhoud

Snelle reiniging Parker P1D-C pneumatische cilinders

De volledig afgedichte cilinder is ideaal voor toepassingen waarbij hygiëne en reinigingsgemak een belangrijke rol spelen (foto: Parker)

Parker lanceert haar P1D-C Ultra Clean en P1D-C Pro Clean pneumatische cilinders. De cilinders hebben geen plaatsen waar vuil zich kan ophopen, zoals uitsparingen, groeven of gaten, en zijn daarom goed en snel te reinigen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. De cilinders bieden de gebruikers een sterk gereduceerde onderhouds- en uitvaltijd.

De P1D-C Ultra Clean versie bestaat uit een buisprofiel gemaakt van geanodiseerd aluminium. Hierdoor bestaat de cilinder uit vier volledig gladde oppervlaktes zonder uitsparingen zodat verontreiniging aan het cilinderoppervlak wordt vermeden. De volledig afgedichte cilinder is dus ideaal voor toepassingen waarbij hygiëne en reinigingsgemak een belangrijke rol spelen, zoals in de voedingsmiddelenindustrie. De P1D-C cilinders zijn voorzien van voedselveilige smering welke erkend wordt door de voedingsmiddelenindustrie.

De P1D-C Pro Clean versie maakt gebruik van hetzelfde profiel, maar aan één zijde heeft deze twee uitsparingen waar sensoren geplaatst kunnen worden. De andere drie zijdes zijn glad. De Pro Clean is ontworpen voor onder andere de verpakkingsindustrie.

De P1D-C cilinders zijn beide beschikbaar in diameters van 32 tot 125 mm en met slaglengtes tot 2800 mm. De geluidsarme en chemisch resistente cilinders zijn ontwikkeld volgens de ISO 15552 standaard, waardoor deze internationaal inzetbaar zijn. Het ontwerp en de bouw is geheel conform de regels van de voedingsmiddelenindustrie. Deze zijn ontwikkeld door EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group), waarvan Parker actief lid is.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven