Ga naar hoofdinhoud

Snelgroeiend Neura Robotics ontwikkelt robots met cognitieve capaciteiten

David Reger, CEO van Neura Robotics: 'Onze missie is het ontwikkelen van collaboratieve robots met cognitieve capaciteiten'

Op de Automatica 2022 presenteerde Neura Robotics zich als nieuweling met meteen één van de grotere stands op de beurs. Een nieuwe naam tussen de bekende en gevestigde namen zoals Kuka, ABB, Fanuc, Epson, Yaskawa en Doosan. Neura Robotics is een Duits hightechbedrijf en bestaat pas sinds drie jaar. David Reger startte in 2019 in Metzingen bij Stuttgart het nieuwe bedrijf met de visie om de wereld van de robotica revolutionair te veranderen. Op de Automatica werd tevens bekend gemaakt dat Till Reuter, voormalig CEO van Kuka, zich bij het jonge team van Neura Robotics aansluit.

De missie van Neura Robotics is de reeks collaboratieve robots met cognitieve capaciteiten voortdurend te ontwikkelen, zodat zij in bestaande omgevingen met mensen kunnen samenwerken zonder te hoeven investeren in complexe en dure veiligheidssystemen. Vanuit deze benadering heeft het ontwikkelingsteam rond oprichter David Reger baanbrekende vooruitgang geboekt op een groot aantal gebieden. 

Na slechts drie jaar heeft Neura Robotics de basis gelegd voor een letterlijk hand in hand samenwerkende mens en robot. Op die manier wil het bedrijf helpen om tal van werkterreinen aantrekkelijker, veiliger en socialer te maken. Het bedrijfsmotto ‘Wij dienen de mensheid’ vat deze missie samen.

Alle belangrijke componenten zelf ontwikkelen

Momenteel werken meer dan 140 teamleden uit meer dan 25 landen aan geavanceerde technologie op het gebied van omgevingsperceptie, aandrijf- en besturingstechnologie, materiaalwetenschap, mechanisch ontwerp en kunstmatige intelligentie.

De huidige successen zijn behaald in een recordtijd van slechts drie jaar, wat een primeur is voor de industrie. Neura Robotics schrijft dit toe aan de beslissing om alle belangrijke componenten, zoals AI- en besturingssoftware en sensortechnologie, alsook bijna alle mechanische componenten zelf te ontwikkelen. Naast een ongeëvenaarde kostenefficiëntie en een optimaal samenspel van alle componenten, werd zo de basis gelegd om zelf innovaties aan te sturen en nieuwe normen te definiëren. 

Producten en oplossingen

Neura robotics
De cognitieve robot MAiRA

De cognitieve robot MAiRA (Multi-Sensing Intelligent Robotic Assistant) met ingebouwde AI en unieke sensoren maakt een efficiënte samenwerking tussen mens en robot mogelijk. Ook de geïntegreerde Touchless Safe Human Detection technologie zorgt voor een veilige samenwerking.

LARA (Lightweight Agile Robotic Assistant) combineert de beweeglijkheid van een lichtgewicht ontwerp met industriële prestaties. Dit dicht de kloof tussen collaboratieve robots en industriële robots.

De Mobile Autonomous Robot MAV is in staat allerlei goederen volledig autonoom te laden en te vervoeren. Het bestuurdeloze transportsysteem zorgt dus voor een revolutie in de intralogistiek.

Neura
De MAV is een combinatie van AGV en industriële robot

Robots leren van robots

De Al-Hub is het opleidingscentrum voor robots. Een 360° objectscan maakt 3D-modellen van objecten en stelt deze ter beschikking van andere robots. Deze robots kunnen nu leren hoe ze met de nieuwe objecten moeten omgaan. De resulterende zwermintelligentie, mogelijk gemaakt door ingebouwde krachtige computers, verkort de trainingstijd, wat de efficiëntie verhoogt en de kosten verlaagt. 

Intelligente robotica in personal assistant

Het portefeuille werd op de Automatica uitgebreid met MiPA – kort voor My Intelligent Personal Assistant. MIPA is een robotprototype dat binnenkort grote delen van het privé- en beroepsleven mee vorm zal geven. Met intelligente robotica wil Neura Robotics toegevoegde waarde creëren voor het dagelijks leven. Het centrale principe is niet de mensheid te vervangen door technologie, maar het sociale leven te verbeteren met een multifunctioneel instrument voor een breed scala van toepassingen.

Neura Robotics
MiPA werd geïntroduceerd op de Automatica 2022 en kan zowel thuis als in een werkomgeving assisteren

Neuraverse is nieuw partnerecosysteem

Neura Robotics heeft zich tot doel gesteld cognitieve robots op alle gebieden van het leven te introduceren. Met het Neuraverse ecosysteem biedt het bedrijf toonaangevende en innovatieve industriële partners een platform om know-how te bundelen en gezamenlijk de toekomst van robotica vorm te geven.

Hierdoor ontstaat een uniek wereldwijd ecosysteem waarin ambitieuze en capabele partners zoals marktleiders, systeemintegratoren, gespecialiseerde machinebouwers, distributeurs, consultants en nog veel meer samenkomen om de mogelijkheden van cognitieve robots te benutten en zinvolle automatiseringsoplossingen te bieden voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het privéleven in de thuisomgeving.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven