Ga naar hoofdinhoud

SMC leidingfilters voor hoge luchtzuiverheidsgraad

SMC leidingfilters AFF-AM-AMD60. (foto: SMC)

SMC introduceert een nieuwe serie leidingfilters voor persluchttoepassingen waarbij een hoge zuiverheidsgraad vereist is. De filters omvatten een complete reeks producten voor filtratie van vaste deeltjes en verwijdering van waterdruppels en olie. SMC voldoet met haar leidingfilters aan de normen ISO 8573-1:2010 en ISO 12500.

Het hoofdlijnfilter verwijdert zowel vaste deeltjes als waterdruppels. Er is geen apart filter meer nodig voor het verwijderen van waterdruppels. Daardoor is de inbouwruimte kleiner en de installatietijd korter.

Groter flowcapaciteit

De compacte SMC-serie bestaat uit een hoofdlijnfilter (AFF), fijnfilter (AM) en microfijnfilter (AMD). De filtratiegraad is respectievelijk 1μm, 0,1μm en 0,01μm. De producten dragen bij aan een lager energieverbruik (een drukval van 5 kPa of minder). De flowcapaciteit is met 20% toegenomen tot 14,5 m³/min. Bovendien is de serie aangevuld met een 80D-model dat een flowcapaciteit van 11 m³/min levert. Een ‘element service indicator’ behoort tot de standaard uitrusting.

ISO-normen luchtzuiverheid

Wanneer de filters uit de serie worden gecombineerd, is zuiverheidsklasse ISO 8573-1:2010[1:-:2] haalbaar. ISO 8573-1:2010 kwantificeert de zuiverheidsklasse van de perslucht op basis van de mate van verontreiniging en de hoeveelheid vaste deeltjes, water en olie in de perslucht. Het toepassen van ISO 8573-1:2010 maakt de gebruiker bewust om de juiste leidingfilters te installeren. ISO 12500 specificeert daarnaast certificeerbare testcondities, zoals inlaattemperatuur, ingangscondities van olie en water en ingangsdruk, zodat de hoogste luchtzuiverheid altijd door SMC kan worden gegarandeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven