Ga naar hoofdinhoud

Slimme voeding geeft vervanging zelf aan

De nieuwe Emparro 3~40A voeding geeft zelf aan wanneer deze preventief vervangen moet worden (foto: Murr Elektronik)

Machines moeten jarenlang goed werken. Een betrouwbare stroomvoorziening is daarvoor essentieel. Maar ook diagnostiek die op het juiste moment laat weten dat vervanging van de voeding noodzakelijk is. De nieuwe Emparro-voedingen van Murrelektronik geven dat zelf aan.

De driefase-Emparro-voedingen van Murrelektronik bieden een optimale stroomvoorziening. Ze zijn bijzonder betrouwbaar en buitengewoon krachtig. Nieuw in het assortiment is de Emparro met 40A uitgangsstroom. Uniek aan deze voeding: het model laat zelf weten wanneer het aan vervanging toe is.

De Emparro 3~ 40A informeert op het optimale moment voor zijn preventieve vervanging. Niet te vroeg, omdat de voeding natuurlijk een zo lang mogelijke bedrijfsduur moet hebben. En niet te laat, om kostbare downtime en tijd om naar de storing te zoeken te vermijden. Natuurlijk is het niet nodig om direct te handelen als deze voeding laat weten aan vervanging toe te zijn. De wissel kan na de melding gewoon bij het volgende geplande onderhoud plaatsvinden. Dit zorgt voor extra zekerheid in de planning.

Preventie met een nauwkeurig resultaat

De preventiediagnostiek houdt rekening met diverse parameters, zoals de inwendige temperatuur, de belasting tijdens het in bedrijf zijn, het aantal keer dat de voeding wordt opgestart en de levensduur van alle componenten. Zodra het de beste tijd is om de Emparro 3~ 40A te vervangen, wordt deze informatie via een eenvoudig geïntegreerd storingscontact aan de besturing doorgegeven.

De driefasen-Emparro-voedingen zijn leverbaar in 5, 10, 20 en nu dus ook 40A. Een ingebouwde vermogensreserve maakt het mogelijk om bij een omgevingstemperatuur tot 45°C een overbelasting van 20% te genereren. 40A wordt dan 48A. Dat biedt de mogelijkheid voor eventuele latere uitbreidingen van de installatie. Ook biedt de Emparro een compacte bouwvorm en een extra boostfunctie om grotere belastingen op te starten. Om ervoor te zorgen dat de installatie eenvoudig en betrouwbaar verloopt, is de Emparro 3~ 40A voorzien van aansluitklemmen met push-in-technologie. Geen andere 40A-voeding in de markt is voorzien van deze onderhoudsvrije verbinding.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven