Ga naar hoofdinhoud

SKF verbindt zich tot een netto-nul uitstoot in haar leveringsketen in 2050

SKF kondigt aan dat het bedrijf gaat werken aan een leveringsketen met netto nul uitstoot van broeikasgassen in 2050. (Foto: SKF)

SKF kondigt aan dat het bedrijf gaat werken aan een leveringsketen met netto nul uitstoot van broeikasgassen in 2050.

Rickard Gustafson, President en CEO, zegt: “We hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het terugdringen van de uitstoot van onze eigen activiteiten tot netto nul in 2030. Nu verbinden we ons tot een nog ambitieuzer doel, dat betrekking heeft op onze volledige leveringsketen. Om dit doel te kunnen bereiken is grote focus en toewijding nodig vanuit onze eigen activiteiten maar ook van onze leveranciers, partners en klanten.”

Doelstellingen

Op weg naar het nieuw gestelde doel voor 2050 heeft SKF mijlpalen vastgesteld voor de CO2-reductie in de leveringsketen: 45 procent in 2035 en 60 procent in 2040. Daarnaast heeft het bedrijf toegezegd in 2040 minstens 40 procent van het staal uit koolstof neutrale staalfabrieken te zullen betrekken en de transport gerelateerde emissie van broeikassen in 2040 met 80 procent te zullen verminderen. Dit is in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs om netto nul uitstoot in 2050 te bereiken om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C.

Energiezuinigere productieprocessen

SKF heeft al een belangrijke stap in deze richting gezet door te investeren in energiezuinigere productieprocessen en te eisen dat energie-intensieve leveranciers van staal en gesmede producten de ISO 50001-norm voor systematisch energiebeheer implementeren. 85 procent van alle betrokken leveranciers heeft nu deze certificering.

Nieuwe vormen van samenwerking

Rickard Gustafson vervolgt: “De basis van SKF zijn producten die wrijving verminderen en daarmee een duurzamere industrie mogelijk maken. Het verwezenlijken van onze nieuwe, bredere ambities vereist nieuwe vormen van samenwerking. Wij pakken deze opdracht aan met vastberadenheid, ervaring en technologische innovatie.”

Rickard Gustafson, President en CEO van SKF (Foto: SKF)

Grotere transparantie

Vanaf 2022 wordt de productievestiging van de Groep in Göteborg, Zweden, de derde locatie die de netto nul status bereikt. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van groene energie en te investeren in meer energie-efficiënte processen. De SKF vestigingen die dit al hebben bereikt zijn Tudela in Spanje en Steyr in Oostenrijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven