Ga naar hoofdinhoud

SKF creëert werkgelegenheid in Nederland

SKF creëert werkgelegenheid in Nederland

SKF opent in 2016 zijn Global Technical Center Europe in Nieuwegeinen en creëert hiermee de komende jaren meer dan 100 nieuwe arbeidsplaatsen in Nederland. Samen met het bestaande International Research Center in Nieuwegein is Nederland straks een zeer compleet R&D centrum rijker dat werk biedt aan totaal  350 medewerkers.

Het van oorsprong Zweedse bedrijf kiest voor Nederland als vestigingsplaats voor het Europese onderzoeks- en kenniscentrum vanwege de superieure logistieke en technologische infrastructuur, een aantrekkelijke arbeidsmarkt met flexibele, hoog opgeleide, meertalige professionals en een innovatief zakelijk klimaat. Als ‘The knowledge engineering company’ ontwikkelt SKF momenteel vier van dit soort centra in de wereld (China, India, Zweden en Nederland).

SKF R&D centrum

Het doel is om de innovatieve krachten  binnen het bedrijf te bundelen.  Hannie Kroes, company director SKF  BV: “We zijn verheugd over de uitbreiding van onze vestiging in Nederland. Doorslaggevend voor die keuze is geweest dat we de Product Development onder één dak kunnen brengen met het Engineering & Research Center, dat hier al gevestigd is. Daarnaast is het gunstige business klimaat in Nederland voor een R&D-centrum een belangrijke reden geweest.”

NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) hielp SKF BV om het hoofdkantoor in Zweden van de juiste informatie te voorzien voor de uitbreiding van de internationale activiteiten. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Invest Utrecht (onderdeel van de provincie Utrecht) en de gemeente Nieuwegein. “We zijn zeer te spreken over de persoonlijke begeleiding en het proactieve advies vanuit NFIA en haar regionale partners. Mede door hun inspanningen en informatievoorziening is de keuze op Nederland gevallen.”

Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) zegt verheugd te zijn met de aankondiging dat SKF haar R&D activiteiten in Nederland gaat uitbreiden. “Als een innovatief en internationaal bedrijf zoals SKF voor Nederland kiest als vestigingsplaats, dan zegt dat wat over de aantrekkelijkheid van ons innovatie-, investerings- en vestigingsklimaat. Het is prachtig als dat zoals in het geval van SKF leidt tot de creatie van 100 nieuwe hoogwaardige banen”.

Het voornemen van SKF om de Europese R&D grotendeels in NL te centraliseren kan dan ook op zijn instemming rekenen. “Laten we hopen dat dit een voorbeeld is dat vele anderen in de topsector high tech systems zullen volgen.”

R&D – meer efficiëntie met minder energie

Een van de drijvende krachten van SKF is om te blijven innoveren en zo onder meer producten en oplossingen te ontwikkelen die aanzienlijke energiebesparingen bieden voor klanten wereldwijd. Als het gaat om technologische ontwikkelingen spitst SKF zich vandaag de dag toe op het beperken van de milieu-impact van producten gedurende hun levensduur, zowel in haar eigen activiteiten als in die van haar klanten. Daarvoor heeft SKF haar BeyondZero productfolio in het leven geroepen. Een product wordt pas aan dat portfolio toegevoegd als deze voldoet aan de volgende eisen:

  • Het broeikaseffect helpt te verminderen;
  • Efficiënt en verantwoord gebruik promoot van natuurlijke bronnen;
  • Vervuiling van water voorkomt.

Tom Johnstone, SKF President en CEO zegt: “In de afgelopen drie jaar heeft SKF het aantal octrooiaanvragen bijna verdubbeld. Dit bewijst dat de investeringen in R&D tot de gewenste resultaten leiden.  De opening van de nieuwe Global Technical Centra in Nieuwegein en Gotenburg (Zweden) laat zien dat we blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling en het brengt ons nog dichter bij onze klanten.”

100-jarig jubileum in Nederland

Nederland is voor SKF met name belangrijk op het gebied van onderzoek en productontwikkeling. Het bedrijf heeft hier geen productielocatie, maar wel een uitgebreide verkooporganisatie voor de industrie, automotive branche en van oudsher voor de marine. SKF BV heeft 4 vestigingen in Nederland, waar momenteel in totaal zo’n 500 mensen werken. De hoofdvestiging is in Nieuwegein. Hannie Kroes: “Dit jaar bestaat SKF BV 100 jaar in Nederland, het besluit om in Nederland uit te breiden met een R&D centrum geeft een extra dimensie aan het 100-jarig jubileum.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven