Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek

Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de afdeling elektrotechniek van het HTL Salzburg nu werken met de modernste technologie.

Tijdens de laboratorium sessies brengen toekomstige technici hun nieuw verworven theoretische kennis in de praktijk. En met de Sigmatek trainingssets zijn de nieuwe werkplekken in het fotovoltaïsch (PV) lab nu ook voorzien van ‘state-of-the-art’ technologie.

De set bestaat uit drie units: een standaard – safety besturing, een bedieningspaneel als human-machine-interface en een motion unit met servo’s – gecombineerd met het geïntegreerde softwareplatform LASAL. Klanten uit de industrie gebruiken deze starterkit ook graag als introductie in de Sigmatek automatiseringswereld.

Flexibel in koffers

Met behulp van de training sets kunnen de studenten praktische toepassingen in het lab simuleren. De nieuwe hightech apparatuur wordt geleverd in handige koffers. “Dat maakt ons flexibel. Wanneer het workstation voor een andere taak wordt gebruikt, kan de set flexibel worden opgeruimd en vervolgens snel weer worden opgezet” aldus Gotthard Fränzl, afgestudeerd docent.

Sigmatek starterskit
Een trainingstest bestaat uit drie onderdelen: een besturingsunit met cpu-standaard-safety i/o, een bedieningspaneel als human-machine-interface en motion unit met servo’s en i/o – gecombineerd op het geïntegreerde softwareplatform LASAL

Computer-aided Project Development

De trainingssets worden voornamelijk gebruikt voor laboratoriumoefeningen in het CAP (Computer-aided Project Development) in het 3e en 4e jaar. “Dit worden dan altijd eindprojecten en diploma-thesis. De Sigmatek automatisering technologie maakt gebruik van object georiënteerd programmeren en dat is extra knowhow voor onze studenten”, zegt Gotthard Fränzl tevreden.

Gekwalificeerde professionals

Het Oostenrijkse Sigmatek, succesvol internationaal automatiseringsexpert gevestigd in Lamprechtshausen, is al meer dan 20 jaar partner van HTL Salzburg en heeft vele laboratoria uitgerust.

Sigmatek support HTL Salzburg
(v.l.n.r.) HTL-schooldirecteur Dr. Franz Landertshamer, afdelingsdirecteur elektrotechniek Roland Holzer en afgestudeerd docent Gotthard Fränzl zijn blij met de moderne laboratoriumtechnologie, gepresenteerd door de ingenieurs Benjamin Hlava en David Eisl van Sigmatek

“Door de lab automatisering te sponsoren, creëren we de basis voor up-to-date lesgeven. Alle betrokkenen profiteren van praktijkgericht onderwijs met de huidige technologie – studenten, docenten en de economie. Gekwalificeerde professionals zijn tegenwoordig van doorslaggevende betekenis in de branche”, zegt Marianne Kusejko, Chief Executive Personeel en Finance bij Sigmatek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven