Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek introduceert nieuwe lijn geavanceerde bedieningspanelen

Gedurende de WOTS van 4 tot 7 oktober a.s. in de Jaarbeurshallen te Utrecht worden deze nieuwe schermen gepresenteerd op stand 11E038 van SigmaControl (foto: SigmaControl).

Het Oostenrijkse Sigmatek heeft een serie ETT Multi-Touch besturingspanelen ontwikkeld, die uitstekend toepasbaar zijn bij geavanceerde HMI taken. 

Uitgerust met een op ARM technologie gebaseerde EDGE2 dual core processor leveren de ETT panelen hoge prestaties (2 x 800 MHz) tegen een laag stroomverbruik. Een intern programma- en datageheugen van 512 MB DDR RAM en een aanvullende 512 MB geheugen (micro SD) voor recept, alarm handling en data loggen vallen binnen de standaard uitvoering, evenals een 2D- en 3D-grafische versneller. Hierdoor zijn de ETT’s zelfs bij grafisch complexe gebruikersinterfaces volledig in hun element, – waarbij de hoog resolute TFT displays met een hoog kleurbereik voor een overtuigende visualisatie zorgt.

De interfaces zijn zo ontworpen dat de HMI’s in elke machine- en systeem ontwerp passen: 2 x Ethernet, 2 x USB 2.0, 1 x USB OTG (On-the-Go) en 1 x CAN-bus. Daarnaast zijn ieder 8 digitale in- en uitgangen aanwezig, die voor commando- & signaleringsapparaten gebruikt kunnen worden. Daarbij valt te denken aan signaal torens, aan/uit schakelaars en modus schakelaars.

HMI met meerwaarde

Een oplichtend logo geeft de nieuwe panel serie een bijzondere meerwaarde. Deze 1-kleurige logo achtergrondverlichting kan via een toepassing in een willekeurige kleur (RGB) aangestuurd worden. Zo kan de eenvoudig, maar stijlvolle uitziende HMI perfect in het corporate design van de machine of installatie geïntegreerd worden. Het logo brandt zelfs wanneer het touchscreen in de slaapstand gaat. Het is ook mogelijk softwarematig een alarm te programmeren en het logo in geval van een fout te laten knipperen – een slimme onderscheidende factor met meerwaarde.

LasalScreen

Naast de prestaties van de panelen is de efficiëntie van de visualiseringssoftware een belangrijke factor. Alleen wanneer hard- en software perfect samenwerken wordt Multi-touch een volledig geïntegreerd bedieningsconcept: het besturingssysteem en de software moeten Multi-touch mogelijkheden ondersteunen en configureerbaar maken. De Sigmatek panelen worden geleverd met een op Linux gebaseerd real-time besturingssysteem tezamen met de object georiënteerde LASAL all-in-one engineering software tool, uitgerust voor het maken van intuïtieve 2 tot en met 10 – vinger touch applicaties.

De bedieningsoppervlakken laten zich met software tools als Lasal Class en Screen comfortabel programmeren. De HMI programma onderdelen zijn modulair en scaleerbaar, zodat ze geschikt zijn voor verschillende afmetingen en gemakkelijk instelbaar- en uit te breiden zijn. Onderscheidende machine maten of -typen kunnen met een identieke look & feel gebruik maken van deze consistente user interface.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven