Ga naar hoofdinhoud

Siemens opent innovatieve duurzame Campus Erlangen

De Siemens Campus in Erlangen is met een ceremonie officieel geopend (foto: Siemens)

De Siemens Campus in Erlangen is met een ceremonie officieel geopend. De campus neemt 540.000 vierkante meter ruimte in beslag en staat voor innovatief, duurzaam bouwen en voor verbinding tussen nieuwe werkomgevingen en het stadsleven, alsook tussen digitalisering en onderzoek.

Naast het markante ontvangstgebouw, waarin ook de kantoren voor de Raad van Bestuur van Siemens zijn ondergebracht, werd ook het nieuwe laboratoriumgebouw ingehuldigd als centraal onderzoekscentrum. De campus zal werk bieden aan ongeveer 17.000 mensen van Siemens en Siemens Energy.  

Metropoolregio

“De Erlangen Campus wordt een drijvende kracht voor de hele metropoolregio. In ons onderzoekslaboratorium werken we samen met partners aan oplossingen voor de energietransitie. Op die manier ondersteunen we onze klanten op hun weg naar een duurzamere toekomst”, aldus CEO Roland Busch. “Siemens is en blijft verankerd in de regio en daarbuiten. Wij investeren veel in onze infrastructuur en in de mensen die voor ons werken.”

CO2-neutraal

In de afgelopen tien jaar heeft Siemens ongeveer 1,5 miljard euro geïnvesteerd in vastgoedprojecten in Beieren – waaronder 1,2 miljard euro in de metropoolregio Neurenberg. Met zijn gevel van natuursteen uit het naburige Altmühl-dal doet het niet alleen denken aan het hoofdkantoor in München. De bijzonder milieuvriendelijke hybride houtconstructie toont ook aan dat Siemens’ eigen duurzaamheid nu een levende realiteit is. Tal van innovatieve technologieën dragen daartoe bij, waardoor de hele campus bijzonder zuinig en CO₂-neutraal kan functioneren.  

Meer onderzoek rond energiethema’s

In het laboratoriumgebouw zullen onderzoekers en ontwikkelaars van Siemens Corporate Technology en Siemens Energy nauw samenwerken met universitaire en externe onderzoeksinstellingen aan nieuwe technologieën en producten. De nadruk zal liggen op energiethema’s en decarbonisatie.

Digitalisering

De digitalisering speelt een sleutelrol bij Siemens. Enerzijds vormt zij een van de speerpunten van de werkzaamheden van Siemens op de campus en anderzijds maakt zij flexibele werkmodellen mogelijk. Vanaf het begin werd het gebruikt bij de planning van de campus, die op basis van digital twins tot stand is gekomen.

Woningbouw

De Siemens Campus Erlangen wordt gerealiseerd door Siemens Real Estate, het vastgoedbedrijf van Siemens. Stap voor stap wordt de voorheen gesloten Siemens onderzoekslocatie heringericht volgens het ontwerp van het architectenbureau KSP Engel. Er komt extra ruimte voor Siemens, externe partners en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Er zijn ook plannen voor woningbouw. De werkzaamheden aan de volgende module met drie extra kantoorgebouwen en een parkeergarage beginnen al in 2023.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven