Ga naar hoofdinhoud

Siemens introduceert de nieuwe Sinamics G220 frequentieregelaar, ook in IP55

Maarten Zeelenberg (l) en Huibert Winckers (r) van Siemens Nederland bij de nieuwe G220 regelaar in IP55 uitvoering (foto: Paul Quaedvlieg)

Met Sinamics G220 lanceert Siemens een nieuwe frequentieregelaar die deel uitmaakt van de Sinamics-familie. De innovatieve frequentieregelaars, voor het eerst op de Hannover Messe te zien, zijn uitgerust met zogenaamde clean power technologie. Deze reduceert harmonischen tot 97 procent zonder dat smoorspoelen of DC link chokes nodig zijn. Tevens is de frequentieregelaar tot 55 kW leverbaar in IP55 versie.

De Sinamics G220 frequentieregelaars zijn aanzienlijk efficiënter qua ruimtegebruik en bediening en maken ze de engineering veel eenvoudiger. De nieuwe frequentieregelaars zijn ook de eerste Sinamics aandrijvingen die deel uitmaken van het Siemens Xcelerator portfolio, het Siemens-brede business platform voor digitale transformatie. Sinamics G220 frequentieregelaars zijn namelijk ook een integraal onderdeel van het TIA-portaal en hebben een digitale twin in Startdrive, de inbedrijfstellingstool voor aandrijvingen. Hierdoor kan het gedrag van de aandrijving worden getest en geoptimaliseerd voordat de hardware beschikbaar is.

Nederlandse introductie

De Nederlandse introductie is naar verwachting in juni tijdens de beurs Electric & Hybrid Marine Expo Europe in de RAI Amsterdam. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een van de drie lanceringsevenementen op 9, 10 en 11 mei. Dan organiseert Siemens Nederland een geheel verzorgd lanceringsevenement in het kader van ‘next generation’ SINAMICS.

Huibert Winkers, Product Marketing Manager Drives & Motors bij Siemens: “Tijdens dit evenement gaan wij meer vertellen over de eerste producten uit ons vernieuwde aandrijftechniek portfolio en wat er nog aan zal komen. Zowel algemene frequentieregelaars als servosystemen en de benodigde tools en software zullen hierbij aan bod komen. Na een korte introductie van onze kant kunnen engineers aan de hand van diverse voorbeelden en (hands-on) demonstraties zelf ervaren hoe men met deze innovaties verder komt.”

Cloud- en edge-applicaties

Maar even terug naar de specs van de Sinamics G220 die we in Hannover live konden zien en aanraken. Met de geïntegreerde webserver kunnen ook de inbedrijfstellingstijden van de Sinamics G220 aanzienlijk worden verkort. De nieuwe omvormers kunnen optioneel uitgerust worden met een IIoT-module. Dit betekent dat de Sinamics G220 frequentieregelaars eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in cloud- en edge-applicaties, wat de transparantie van hun toepassingen vergroot. Beschikbaarheid kan zo worden geoptimaliseerd, en downtimes vermeden.

De nieuwe omvormers (hier de IP20 versie) kunnen optioneel uitgerust worden met een IIoT-module (foto: Paul Quaedvlieg)

Cybersecurity

Op het gebied van cybersecurity is de Sinamics G220 standaard uitgerust met Security Integrated, dat veilige communicatie, integriteits- en authenticiteitscontroles biedt ter bescherming tegen geknoeide firmware, en User Management & Access Control.

IP55 en gecoate printplaten

De Sinamics G220 converters worden geleverd met een reeks hardware-opties en softwarefuncties, waardoor ze flexibel kunnen worden aangepast aan de specifieke vereiste toepassingen. Zo is de Sinamics G220 ook verkrijgbaar tot 55 kW in IP55 en zijn de printplaten gecoat. Dankzij de hoogwaardige componenten en het hardware-ontwerp is de aandrijving ontworpen voor een lange levensduur.

Een belangrijke toevoeging is de IP55 uitvoering van de G220 frequentieregelaars (foto: Paul Quaedvlieg)

Geïntegreerde veiligheid

Als het gaat om geïntegreerde veiligheid, voldoen de nieuwe frequentieregelaars aan de SIL 3 PLE vereisten. De Sinamics G220 zijn geschikt voor alle industrieën, maar vooral voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie, de chemische industrie, de olie- en gasindustrie en de scheepvaart.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven