Ga naar hoofdinhoud

Siemens breidt portfolio frequentieomvormers uit

Met nieuwe afmetingen besparen de nieuwe Sinamics G120 omvormers van Siemens extra ruimte. (foto: Siemens)

Siemens breidt het aandrijvingsportfolio uit met nieuwe versies van de Sinamics G120X-omvormer, speciaal ontworpen voor gebruik in water-/afvalwatertoepassingen en in HVAC-systemen. Deze frequentieomvormers zijn nu ook verkrijgbaar in een driefasige 3AC 200V spanningsvariant in het vermogensbereik tot 55 kW.

De omvormers kunnen nu worden geïntegreerd in toepassingen in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Dankzij de robuuste constructie en coating van de printplaten volgens de 3C3-standaard is de omvormer geschikt voor ruwe omgevingen.

De nieuwe module voor de uitbreiding van de digitale en analoge in- en uitgangen verhoogt de flexibiliteit en maakt een optimale aansturing van op omvormers gestuurde toepassingen mogelijk. De Sinamics G120X ondersteunt de communicatieprotocollen Profibus, Modbus RTU, USS en BACnet MS/TP. De omvormer is voorzien van uitgebreide interfaces en kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande of nieuwe systemen.

Modulaire frequentieomvormers

De Sinamics G120 modulaire frequentieomvormer maakt, in combinatie met de Sinamics Control Unit Adapter Kit CUA20, een eenvoudige en flexibele installatie in de schakelkast mogelijk. De adapterset ondersteunt DNV GL-gecertificeerde kastconfiguraties. Vermogensmodules en de besturingseenheid kunnen fysiek en thermisch worden gescheiden, wat de omvormer nog flexibeler en beter aanpasbaar maakt.

In het vermogensbereik van 2,2 kW tot 3 kW is een nieuw formaat Sinamics V20-omvormer toegevoegd. Dankzij het 32% kleinere FSAD-formaat met kastafmetingen van 176,5 mm x 136,6 mm x 158 mm biedt de Sinamics V20 nog meer flexibiliteit en ruimtebesparing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven