Ga naar hoofdinhoud

Siemens breidt AM-portfolio uit door overname Atlas 3D

Atlas 3D helpt ontwerpers bij het definiëren van de beste componentoriëntatie om meteen correct in 3D te printen. (foto: Atlas-3D)

Siemens heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Atlas 3D, een in Plymouth (Indiana) gevestigde ontwikkelaar van software die werkt met DMLS-printers (Direct Metal Laser Sintering). Deze software voorziet ontwerpers automatisch en bijna in real-time van de beste printoriëntatie en biedt daarnaast de vereiste ondersteuningsstructuur voor ‘additive’ onderdelen.

Atlas 3D helpt ontwerpers bij het definiëren van de beste componentoriëntatie om meteen correct in 3D te printen. De op de cloud gebaseerde en door een GPU versnelde Sunata software kan downstream 3D-drukfouten (die worden veroorzaakt door thermische vervorming) tot een factor honderd verminderen

Atlas 3D

Sunata van ATlas 3D maakt gebruik van thermische vervormingsanalyse en biedt hiermee een eenvoudige en geautomatiseerde manier om de oriëntatie van onderdelen te optimaliseren en ondersteunende structuren te genereren. Deze benadering stelt de ontwerper – in plaats van de analist – in staat om simulaties uit te voeren. Hierdoor zijn er minder downstream-analyses via Simcenter-software nodig om een onderdeel te verkrijgen dat aan de ontwerpvereisten voldoet.

Atlas 3D sluit zich aan bij Siemens Digital Industries Software, waar het de mogelijkheden voor additive manufacturing in de Xcelerator-softwareportfolio uitbreidt. Siemens is van plan om de Atlas 3D-oplossing beschikbaar te stellen via het online Additive Manufacturing Network.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven