Ga naar hoofdinhoud

Sick presenteert laagste veiligheidslaserscanner

De nanoScan3 veiligheidslaserscanner is volgens Sick de laagste ter wereld. (foto: Sick)

Het portfolio veiligheidslaserscanners van Sick was al uitgebreid, maar met de toevoeging van de nanoScan3 voegt Sick een nieuwe dimensie toe. De robuuste veiligheidslaserscanner is namelijk zo klein dat hij zelfs kan worden toegepast op de platte mobiele platforms als AGV’s en AGC’s. Met zijn hoogte van 80 mm kan de nanoScan3 zelfs onder pallets door.

Ondanks zijn kleine formaat zijn de prestaties van de nanoScan3 goed. Dankzij SafeHDDM-technologie levert de scanner nauwkeurige en betrouwbare meetgegevens. Zelfs wisselende omgevingsomstandigheden zoals licht, stof en vuil doen niks af aan de prestaties.

De gebruiksvriendelijke Safety Designer software zorgt voor een tijdbesparende configuratie en diagnose. Ook de slimme montagemogelijkheden dragen bij aan een snelle en makkelijke inbedrijfname van de nanoScan3.

Laagste veiligheidslaserscanner

De scanner, volgens Sick de laagste ter wereld, meet slechts 101 mm x 101 mm x 80 mm. Hij is daarmee geschikt voor onder andere mobiele platforms en voor veiligheids- en precieze localisatietoepassingen. Het instrument past zich aan de snelheid en rijrichting van het voertuig aan. De scanner is dankzij standaardinterfaces flexibel aan te sluiten op verschillende besturingssystemen.

De nanoScan 3 heeft een veiligheidsveld van 3 m, een meetwaarde voor data tot 40 m, een scanhoek van 275° en een resolutie van 0,17°. De scanner kan veldschakelen met lokale inputs of via dynamische encoderinputs en voldoet aan veiligheidsklassen SIL2, PLd en SILCL2, Cat 3.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven