Ga naar hoofdinhoud

SEW DriveRadar verhoogt OEE van Smart Factory

Zoals altijd trok de stand van SEW-Eurodrive op de Hannover Messe veel belangstelling, onder meer uit het Verre Oosten (foto: Paul Quaedvlieg)

Op de Hannover Messe presenteerde SEW-Eurodrive onder de noemer DriveRadar intelligente, schaalbare service voor de slimme fabriek. Daarmee kunnen zowel eenvoudige elektromechanische componenten, afzonderlijke processtappen als complete systemen worden bewaakt en geanalyseerd (condition monitoring). Op basis hiervan kunnen voorspellingen over de toestand van de installatie worden gemaakt en onderhoud worden gepland (predictive maintenance). SEW-Eurodrive zegt met DriveRadar de overall equipment efficiency (OEE) significant te kunnen verbeteren.

SEW-Eurodrive werkt al enkele jaren mee aan de totstandkoming van de fabriek van de toekomst. De oplossingen zijn consequent gericht op een verhoging van de productiviteit en de OEE. Conditiebewaking en voorspellend onderhoud spelen daarbij een sleutelrol.

Met de services uit het DriveRadar portfolio biedt het bedrijf exploitanten tools aan, die het mogelijk maken op basis van echte data uit de geïnstalleerde componenten respectievelijk systemen uitspraken te doen over de toestanden, bezettingsgraden of belastingen en daaruit aanbevelingen voor te verrichten handelingen te doen.

DriveRadar

DriveRadar biedt in deze context een geïntegreerd digitaal beeld van aandrijfcomponenten (Smart Product) en systeemoplossingen (Smart System), met als toegevoegde waarde inzicht voor de gebruiker in aandrijfcomponenten, systeemoplossingen en processen. DriveRadar is gebaseerd op Smart Support, dat de technische infrastructuur vormt tussen lokaal verzamelde aandrijf- of systeemgegevens, bijvoorbeeld van edge computing en de bovenliggende IT-systemen (SEW-cloud, customer cloud, open platform).

De OEE kan worden gemaximaliseerd en er kunnen preventieve aanbevelingen voor maatregelen worden gedaan op basis van trillingsanalyses en -bewaking voor industriële tandwielkasten. Vaak voeren ze belangrijke processtappen uit, waardoor hun beschikbaarheid een kritische factor is.

SEW DriveRadar
Onder de noemer DriveRadar biedt SEW-Eurodrive intelligente, schaalbare services aan die de overall equpment efficiency (OEE) van de Smart Factory verbeteren (Ill.: SEW-Eurodrive).

Ook voor procesmodules als elektrische monorails of duwplatforms kunnen uitgebreide bewakings- en installatieanalyses worden gebruikt om uitspraken te doen over de toestand van de installatie, de capaciteitsbenutting of ongeplande stilstandstijden. Deze oplossingen moeten in het ideale geval zijn gebaseerd op het modulaire automatiseringssysteem Movi-C , omdat mechanismen voor eenvoudige aansluiting, data-acquisitie en optionele voorbewerking daarin al naadloos zijn geïntegreerd.

Hogere OEE

Met behulp van moderne data-analysemethoden kan een digitale tweeling worden opgezet om een exacte prognose te geven van een dreigende storing. Hierdoor kan DriveRadar ongeplande storingen in het bedrijfsproces voorkomen, slijtage detecteren en stilstandstijden minimaliseren. SEW-Eurodrive biedt als onderdeel van DriveRadar vervolgens een aanbod van schaalbare IIoT-diensten aan.

Het gebruik van producten uit het DriveRadar-portfolio biedt gebruikers toegevoegde waarde en mogelijkheden voor optimalisatie. Voorbeelden zijn een grotere transparantie met betrekking tot de bedrijfsomstandigheden van de aandrijving in kwestie, een toename van de OEE, een betere voorspelbaarheid van onderhoudsmaatregelen, minder behoefte aan voorraden reserveonderdelen en de mogelijkheid om de processen te optimaliseren. De gegevens en analyses worden gevisualiseerd met behulp van webtools.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven