Ga naar hoofdinhoud

Sensor + Test 2016 in nieuwe hallen

De bezoekersaantallen lagen door de spoorwegstaking op de tweede en derde beursdag ongeveer 10% lager (foto: AMA-Service)

AMA Service, de organisatie van de internationale vakbeurs Sensor + Test, kijkt tevreden terug naar de onlangs in Neurenberg (D) gehouden 2015 editie. Voor 2016 verwachten de organisatoren en exposanten dat de lang gewenste verhuizing naar de nieuwe hallen voor een belangrijke toename van bezoekers zal leiden.

Uit enquêtes van zowel bezoekers als exposanten blijkt dat 99% van de bezoekers tevreden of zeer tevreden waren met het aanbod en de informatie en de contactmogelijkheden van Sensor + Test 2015. De bezoekersaantallen lagen door de spoorwegstaking op de tweede en derde beursdag ongeveer 10% lager. Dit werd enigszins gecompenseerd door een aanzienlijke toename van het aandeel bezoekers van buiten de EU en buiten Europa. Deze bezoekers komen meestal niet met de trein, maar met het vliegtuig.

Ook de meerderheid van de exposanten waren positief. De goede stemming komt voor een deel door intensief overleg met klanten. Dit bevestigt Geoffrey Zech, senior marketing director van Tyco Electronics: “Nogmaals, Sensor + Test heeft bewezen het perfecte platform te zijn voor ons om onze innovatieve sensoroplossingen te demonstreren voor een scala van toepassingen, met inbegrip van draadloze technologie, industrie, procescontrole en automatisering, alsook automotive. Dit evenement geeft ons de gelegenheid om met de juiste professionals over de belangrijkste technische eisen, die van cruciaal belang zijn voor de relevante trends, te spreken.”

Een interessant detail van het onderzoek: de bezoekers (62%) zijn positiever over de economische vooruitzichten van de industrie dan de exposanten (39%). Ongeveer de helft van de exposanten (46%) verwachten geen significante veranderingen. De volledige korte analyse van de Sensor + Test 2015 is hier te downloaden.

Sensor + Test 2016

Sensor + Test 2016 met het speciale thema ‘Meettechnologie in de cloud’, zal worden gehouden van 10 tot en met 12 mei in Neurenberg (D). Voor het eerst wordt de beurs gehouden in de hallen 1, 2 en 5. Tegelijk met Sensor + Test 2016 is de 18 GMA / ITG Conferentie ‘Sensoren en meetsystemen’ en de 36e Europese telemetrie en Test Conference etc 2016.

Voor drukt dit doel zelf Christoph Kleye, Managing Director van IS-LINE GmbH en voorzitter van de Raad van Advies, hopelijk: “De uitgebreide ruimte schept ruimte voor nieuwe onderwerpen, exposanten en bezoekersdoelgroepen, bijvoorbeeld op het gebied van draadloze technologie. Daarnaast verwachten we door de nieuwe toegangssituatie op de beurs een betere en meer gelijkmatigere verdeling van de bezoekers in de zalen”.

Holger Bödeker van de AMA Service: “We registreren nu al een grote belangstelling van de exposanten op de nieuwe hallen”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven