Ga naar hoofdinhoud

Schunk opent multifunctioneel CoLab in Nederland

Het CoLab, het robotapplicatiecentrum van Schunk (foto: Kelly Borkus)

De wereld van robotica groeit snel bij Schunk. Op donderdag 9 februari vond de officiële opening plaats van het CoLab in ’s-Hertogenbosch. In het robotapplicatiecentrum kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen en deze laten valideren door Schunk-experts.

In het CoLab ondersteunen applicatie-ingenieurs Schunk-klanten bij het maximaliseren van de implementatie van hun geplande automatiseringstaken. Hierdoor kunnen ze veeleisende applicaties zonder risico testen voordat ze kopen. Klanten en experts analyseren samen de vereisten. ze selecteren de meest geschikte combinatie van handling, gereedschapsopname en werkstukopspanning en bewerkingscomponenten en valideren de optimale parameters in een praktijktest. Eventuele risico’s worden geminimaliseerd voordat de implementatie van de oplossing in het echte proces plaatsvindt.

Samenwerking met partners

Er zijn veel opties. Gebruikers kunnen de voor- en nadelen van verschillende grijptechnieken testen op verschillende soorten robots. Haalbaarheidsstudies en videodocumentatie bieden ook ondersteuning bij het bereiken van de optimale automatiseringsoplossing.

“Ons CoLab is een multifunctionele ruimte die het ook mogelijk maakt om gezamenlijke evenementen met partners te houden”, verklaarde Ingrid Heeren, marketeer bij Schunk Nederland, bij de opening van het CoLab. Voor de opening bereidde het bedrijf drie verschillende demonstraties voor om het potentieel van haar CoLab zo goed mogelijk te illustreren, hiervoor werkte Schunk samen met de robotpartners Universal Robotics, Fanuc en TechMan.

Opening CoLab Nederland (foto: Kelly Borkus)

Nieuwe technologieën

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe Schunk-technologieën. “Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen ”, benadrukt Heeren. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Ook interessant: Schunk stelt PGL-plus-P grijper voor

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven