Ga naar hoofdinhoud

Schaeffler op één na meest innovatieve firma

De bedrijfscultuur bij Schaeffler stimuleert innovatie en bevordert onderzoek en ontwikkeling van innovatieve componenten, modules en systemen (foto: Schaeffler)

Met meer dan 2.334 geregistreerde patenten in 2015 is Schaeffler volgens het DPMA ( Duits patent- en merkenbureau) in Duitsland de op één na meest innovatieve firma, en dat al voor het tweede achtereenvolgende jaar. Daarmee is Schaeffler één van de leidende innovators in de Duitse industrie.

Schaeffler signaleert belangrijke trends vroegtijdig en definieert nieuwe technologie-standaards. Deze bedrijfscultuur stimuleert innovatie en bevordert onderzoek en ontwikkeling van innovatieve componenten, modules en systemen in focusgebieden zoals duurzame energie, mechatronica en elektrische mobiliteit. “Innovatie is één van de succesfactoren van de Schaeffler groep en verzekert ons van economisch succes op de lange termijn. Basis voor continue innovatie zijn onze research- en development-centra waarin nieuwe technieken worden ontwikkeld en gebruikt om klantrelevante product-ideeën te genereren en te realiseren” benadrukt prof. dr.-ing. Peter Gutzmer, Deputy CEO en Chief Technology Officer bij Schaeffler AG. Hij onderstreept daarbij de link tussen praktische kennis en wetenschappelijk onderzoek als een belangrijke basis voor de innovatiekracht van Schaeffler.

Circa 6.700 medewerkers in 17 R&D-centra ontwikkelen nieuwe producten, technologieën, processen en methoden voor oplossingen die aansluiten op de marktvraag. Schaeffler heeft 24.000 actieve patenten en patentregistraties. De grootste ontwikkelingscentra in Duitsland zijn Herzogenaurach, Schweinfurt, en Bühl, die sterk verbonden zijn met andere R&D-centra in Europa, Azië en Amerika.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven