Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Rittal en Trips Group

Het Trimot MCC van Trips Group op basis van Rittal's Ri4Power biedt paneelbouwer een oplossing die om ladesystemen vragen (foto: Rittal).

Rittal en Trips Group hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend die volgens beide partijen voordelen voor de Nederlandse paneel- en machinebouwindustrie. Beide zijn van oorsprong Duitse familiebedrijven die actief zijn in de elektrotechniek en industriële automatisering.

De samenwerking tussen beide partijen resulteerde al in de lancering van een modulair ladesysteem waarmee paneelbouwers in eigen beheer maatgerichte en NEN-EN-IEC 61439 genormeerde ladesystemen voor laagspanningsinstallaties kunnen engineeren en realiseren.

Door de integratie van de ladetechniek van Trips in het modulaire TS 8-kastsysteem van Rittal kunnen paneelbouwers hun werkterrein vergroten. Met het Trimot motor control center (MCC) op basis van Rittal’s Ri4Power systeem kunnen ze meedingen naar projecten die vragen om veilige en betrouwbare ladesystemen.

Normen leidend voor Rittal en Trips

Hedendaagse schakelsystemen voor laagspanningsinstallaties moeten voldoen aan strenge wettelijke richtlijnen ten aanzien van warmteafvoer, compactheid, kortsluitbestendigheid en isolatiewaarden. Deze kwaliteitsspecificaties zijn vastgelegd in normen en standaarden van de VDE, IEC en ZVEI. Trips en Rittal richten zich met name op de normeringen IEC 61439-1 en -2.

De samenwerking tussen Rittal en Trips Group moet nieuwe producten voor de elektrotechnische branche opleveren die engineers en constructeurs met modulaire plug-and-play oplossingen helpt om aan alle functionele en wettelijke eisen van hun klanten te blijven voldoen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven