Ga naar hoofdinhoud

Rubix neemt EFC Filtration over

Paul van der Rest, CEO van Rubix Benelux en Leo den Brok, eigenaar en oprichter EFC Filtration schudden elkaar de hand bij de overname van EFC Filtration door Rubix. (foto: Rubix)

Na ruim 20 jaar heeft Leo den Brok, eigenaar en oprichter van EFC Filtration, besloten de aandelen over te dragen aan Rubix Benelux, om de onderneming naar een nieuwe fase te begeleiden. Voor Rubix betekent de overname een significante uitbreiding van haar filtratie activiteiten en een expansie van haar Flow portfolio.

EFC Filtration zal het nieuwe Competence Center voor Filtratie worden binnen Rubix Benelux. Alle medewerkers blijven in dienst en de locatie in Alkmaar wordt gehandhaafd. Met deze overname heeft Leo den Brok de continuïteit van EFC Filtration geborgd en worden nieuwe kansen gerealiseerd.

Kennis en kunde

“Door onderdeel uit te maken van het Rubix netwerk kan EFC Filtration haar kennis en kunde van filtratie verder verspreiden”, aldus Den Brok. “Daarnaast biedt het toegang tot een professionele ondersteuning op het gebied van HR, Finance en IT waarbij ik zelf de komende jaren meer tijd krijg om mij te richten op de juiste productoplossingen voor onze gezamenlijke eindklanten”.

(foto: Rubix)

Totaal leverancier

Paul van der Rest is, als CEO van Rubix Benelux, ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide bedrijven veel kansen gaat bieden. “Leo heeft de afgelopen jaren met zijn team een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd en met de kennis en het productportfolio van EFC Filtration creëren wij met deze overname een sterk Competence Center in Filtratie voor onze klanten. De filosofie van EFC Filtration, het zijn van een totaalleverancier met een merkonafhankelijk kwalitatief hoogstaand aanbod en als doel de klant te ontzorgen en haar kosten te verlagen, sluit naadloos aan met de visie van Rubix. Beide bedrijven vullen elkaar aan qua competenties en marktkennis en zodoende verwachten wij dat EFC Filtration en Rubix elkaar verdere groeikansen gaan bieden.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven