Ga naar hoofdinhoud

Rubix Haarlem gecertificeerd als NSK AIP Service Branch

De uitreiking van het NSK AIP Service Branch certificaat bij Rubix Haarlem. (foto: NSK)

Rubix Haarlem mag zich voortaan NSK Certified AIP Service Branch noemen. Het kwalificatietraject werd afgesloten met een reeks bezoeken aan eindklanten door teams van zowel NSK als Rubix Haarlem. De Haarlemse vestiging, opgericht in 1994 en voorheen bekend als AKN of Brammer, is een actieve tak van de Rubix Groep.

De vestiging in Haarlem kenmerkt zich door de creatie van toegevoegde waarde en het ontwikkelen van specifieke oplossingen voor individuele klantwensen. Het managementteam wilde de relatie met NSK versterken door met behulp van AIP (Added Value Programme) de gezamenlijke samenwerking verder uit te bouwen.

Het AIP programma bestaat uit engineering- en serviceoplossingen van NSK. Het programma heeft de bedoeling om toegevoegde waarde te creëren voor eindgebruikers, dit door het verbeteren van de betrouwbaarheid van hun machinepark, het uitbouwen van technische kennis en door hun winstgevendheid te verbeteren (via een lagere total cost of ownership).

Als gecertificeerd AIP Service Branch zal Rubix Haarlem er voor zorgen dat de operationele- en onderhoudsprocessen van haar klanten nog efficiënter en dus winstgevender worden, waardoor ze bij elke stap van het proces geld besparen.

AIP Service Branch

Rubix Haarlem ging in de zomer van 2018 van start met een opleiding in het kader van de certificatie tot AIP Service Branch. Daarbij woonde een Rubix-team twee sessies bij in het trainingscentrum van NSK in Tilburg.

De eerste sessie ging over de basisprincipes van AIP en hoe deze het beste kan ingezet worden voor klanten. De tweede sessie richtte zich op aspecten zoals de berekening van het rendement van de investering, het uitvoeren van AIP-analyses, het geven van lageropleidingen en het opzetten van AIP+ demonstraties. De vestiging in Haarlem beschikt reeds over een uitgebalanceerd engineeringsteam dat is gericht op waardecreatie voor de applicatie van haar klanten, dus was de start van het AIP-programma een logisch verderzetting van de bestaande vruchtbare samenwerking met NSK.

Na afloop van de opleiding werden samen met Rubix Haarlem twee snackfabrieken bezocht. Deze activiteit vormde de laatste fase van het proces om Certified AIP Service Branch te worden. Deze stap bestond uit het lanceren van AIP bij deze klanten en het uittekenen van procesfiches voor beide bedrijven. Op basis van deze bezoeken werden aanzienlijke potentiële besparingen geïdentificeerd, die allemaal werden gedocumenteerd en aan de eindgebruikers voorgelegd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven