Ga naar hoofdinhoud

RS Components breidt aandrijfpakket uit

RS Components breidt uit met producten van IMO en Freudenberg en met stappenmotoren van Sanyo Denki (foto: RS Components).

RS Components, wereldwijd actieve distributeur van technische componenten, heeft een aantal nieuwe distributieovereenkomsten getekend, waardoor het programma aandrijf- en besturingscomponenten flink wordt uitgebreid. Nieuw in het aanbod zijn de PLC/HMI/IO-modules van IMO, afdichtingen van Freudenberg Sealing Technologies en stappenmotoren en DC-drivers van Sanyo Denki.

De intelligente i3-controllers van IMO integreren PLC, HMI en I/O’s om paneelruimte te besparen en om het ontwikkelen en bouwen van systemen eenvoudiger te maken. RS Components heeft vijf modellen uit de i3B-, i3C Mini- en i3E-reeks geselecteerd en biedt zodoende de keuze uit diverse functies, schermformaten en I/O’s. Alle modellen beschikken over RS-232/485, optioneel of ingebouwd ethernet en een optionele GSM/GPRS-modeminterface. Ingebouwd zijn onder meer een CAN-poort, een hogesnelheidsteller, een stappenmotorcontroller, een alarmverwerking en meerdere PID-lussen.

Afdichtingen bij RS Components

In de nieuwe distributieovereenkomst met Freudenberg Sealing Technologies worden assortiment van aandrijfproducten nu draaiende en radiale asafdichtingen toegevoegd. De Freudenberg-afdichtingen presteren goed op het gebied van slijtage en warmteopwekking. Dit zorgt voor minder krachtverlies en maakt de levensduur langer, wat weer leidt tot minder stilstand en lagere exploitatiekosten.

De afdichtingen vinden onder meer toepassing in de lucht- en ruimtevaart, het transport, de autobranche, de industriële automatisering en de energie- en krachtopwekking, vloeistofverwerkingsapparaten en werktuigmachines. De afdichtingen kunnen worden gebruikt met minerale en synthetische oliën en vetten, en in een groot aantal toepassingen, zoals assen, elektrisch gereedschap, industriële versnellingsbakken, motoren en pompen.

Stappenmotoren en DC-drivers

Tot slot introduceert RS Components hybride stappenmotoren Sanyo Denki toe aan het assortiment. De motoren van 42 mm en 56 mm hebben een hoog koppel en weinig vibraties en zijn geschikt voor diverse motion control toepassingen, zoals de aansturing van wetenschappelijke en medische instrumenten en in industriële inkjetprinters en labelmachines.

De tweefasige stappenmotoren zijn bedoeld voor machinebouwers en fabrikanten van wetenschappelijke en medische instrumenten. Ze zijn verkrijgbaar met unipolaire of bipolaire spoelen, samen met een reeks bijbehorende DC-microstapaandrijvingen. Ook worden ze gebruikt in toepassingen als, maar bijvoorbeeld ook aan wetenschappelijke meetapparatuur en medische instrumenten voor bloed- en DNA-tests.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven