Ga naar hoofdinhoud

ROVC opent vestiging in Rotterdam

ROVC speelt met de nieuwe vestiging in op de opleidingsbehoefte voor technisch personeel in de regio Rotterdam (foto: ROVC).

Opleidingsinstituut ROVC opent op 1 januari haar nieuwe vestiging te Rotterdam, het hart van de industrie en installatiebranche van Nederland. Behalve de haven en de Maasvlakte telt de regio veel industriële organisaties en is de vraag naar technisch personeel. Daar komt ook de behoefte naar praktijkgerichte technische opleidingen uit voort. De nieuwe vestiging voorziet in deze vraag. De eerste cursus start op 15 januari 2018.

De invloed van IT op de techniek – denk hierbij bijvoorbeeld aan Industrie 4.0 – vraagt om nieuwe vaardigheden van technici. De traditionele monteur heeft nog niet de kennis in huis om deze ontwikkelingen in zijn werkzaamheden te integreren. Dit betekent dat hij zich op dit gebied moet ontwikkelen door middel van bijscholing.

Daarnaast komt duurzaamheid hoog op de agenda te staan komend jaar. Om de energiedoelstellingen te behalen, is het zaak dat technici worden bijgeschoold in duurzame technieken.

ROVC in Rotterdam

John Huizing, directeur bij ROVC: “De groei van ROVC heeft ertoe geleid dat we op zoek zijn gegaan naar uitbreidingsmogelijkheden. De regio Rotterdam kenmerkt zich door een grote vraag naar technici. De nieuwe vestiging in Rotterdam biedt daarom kansen voor ROVC als technisch opleider en daarmee voor de technische sector. Met de opening van de nieuwe locatie hopen we te kunnen voorzien in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen en goed opgeleid technisch personeel in deze regio.”

ROVC Rotterdam is gevestigd aan de Sheffieldstraat 29-31, dicht bij vliegveld Zestienhoven. De locatie is goed bereikbaar via de nieuwe A4, de A13 en de A20. ROVC biedt een breed scala aan technische cursussen en opleidingen aan op de nieuwe locatie, waaronder Hydrauliek, Elektrisch schakelen, PLC – Besturingstechniek en Pneumatiek. Het gaat hierbij om zowel dag- als avondcursussen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven