Ga naar hoofdinhoud

ROVC: kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving

Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel het zwaarst mee (foto: ROVC).

Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel voor ruim een kwart van de organisaties het zwaarst mee (26%). Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC. 969 respondenten uit de techniek geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Naast kennis en vaardigheden staat motivatie hoog op de lijst (19%). De top drie wordt afgesloten met werkmentaliteit (15%). Representativiteit en veel werkervaring wegen het minst zwaar mee, respectievelijk met 2% en 1%.

Vorig jaar zag 17% van de organisaties in de techniekbranche werving als de grootste uitdaging. Dit jaar is dat gestegen naar 22%. De invulling van een technische vacature duurt bij iets meer dan de helft van de organisaties (52%) een maand tot een halfjaar. Bij twee op de tien organisaties duurt dit zelfs langer.

De ROVC TechBarometer geeft inzicht in de relevante trends voor de techniek. Het rapport is gratis aan te vragen op de website van het onderwijsinstituut.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven