Ga naar hoofdinhoud

Rollon bouwt nieuwe fabriek in Italië

Rollon, gespecialiseerd in lineaire techniek bouwt een nieuwe fabriek in Agrate, Italië (Rollon GmbH )

Met de bouw van de nieuwe fabriek in het Noord-Italiaanse Agrate breidt Rollon, specialist in lineaire bewegingssystemen, zijn productiecapaciteiten verder uit. Voor 2022 prognosticeert het bedrijf een omzetstijging van 20 procent.

De nieuwe fabriek in Agrate, ten noordoosten van Milaan, vormt een aanvulling op de productiecapaciteiten van de beide reeds bestaande productielocaties in Arcore en Vimercate. Op een oppervlak van 5.000 vierkante meter produceert Rollon voortaan lineaire geleiders, telescopische rails en lineaire assen voor de Europese markt. Momenteel wordt het machinepark opgebouwd. Naast nieuwe aankopen – onder andere CNC-bewerkingscentra – vinden er ook verplaatsingen uit de beide andere fabrieken plaats. Zo worden bijvoorbeeld de installaties voor het hardingsproces uit Vimercate en bewerkingsmachines uit Arcore naar Agrate verplaatst. “De in Vimercate en Arcore beschikbare ruimte blijft natuurlijk niet ongebruikt”, benadrukt Stefano Zecchinato, COO van de Rollon-groep en directeur van de Italiaanse vestiging. “Ook in deze productielocaties komen er nieuwe machines bij. In Vimercate voornamelijk CNC-, richt- en slijpmachines. In Arcore nemen wij met machines voor de bewerking van aluminiumprofielen daarentegen nieuwe technologieën voor het assembleren in gebruik.” In totaal bedragen de investeringen circa twee miljoen euro.

Omzetstijging van naar verwachting 20 procent

De bouw van de nieuwe fabriek in Noord-Italië maakt deel uit van een omvangrijke innovatie- en investeringsstrategie die Rollon al vele jaren succesvol toepast. Om optimaal te kunnen reageren op de wereldwijd groeiende vraag naar lineaire techniek alsmede de specifieke eisen van de markten, het bedrijf continu in nieuwe locaties, machines en medewerkers. Zo is de Rollon-groep in de afgelopen anderhalf jaar onder andere gegroeid met een nieuwe productielocatie in de VS (Akquisition iMS).

Acquisities

“De markt vraagt om perfectie en nabijheid tot de klant. In deze richting gaan onze beslissingen met betrekking tot acquisitie, digitale transformatie, duurzaamheid enmodern personeelsbeleid”, maakt Rüdiger Knevels, CEO van de Rollon-groep en bedrijfsleider van de Duitse Rollon GmbH, duidelijk, en hij vult aan: “Rollon is tegenwoordig een bedrijf dat geen last heeft van de negatieve cyclussen, waar bepaalde industriële sectoren regelmatig door worden geteisterd. Zelfs tijdens grote financiële crises (zoals in 2009) en algemene economische crises (zoals de coronapandemie) hebben wij minder geleden dan anderen. Rollon had bijvoorbeeld in 2020, toen de markt voor lineaire techniek met bijna 30 procent is ingestort, slechts een daling van negen procent te verwerken.” In 2021 kon Rollon echter al zijn omzet van 2019 overtreffen en voor 2022 wijzen de ontwikkelingen op een omzetstijging van 20 procent.

Ook interessant: Nieuwe O-rail van Rollon voor grotere handling-toepassingen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven