Ga naar hoofdinhoud

Rogier van Lieshout nieuwe Algemeen Directeur Rittal

Rogier van Lieshout (51 jaar) is per oktober 2019 benoemd als Algemeen Directeur van Rittal. Met Van Lieshout haalt de Duitse systeemaanbieder een vaardig teamleider met een heldere toekomstvisie aan boord. Van Lieshout wil Rittal zodanig leiden dat de Nederlandse industrie- en IT-sector optimaal wordt ondersteund, en volgens hem is er geen betere manier om dat te doen dan door technologieën, mensen en markten op nieuwe manieren met elkaar te verbinden.

De in Brabant geboren, getogen en woonachtige Van Lieshout volgt Geert Laseur op, die Rittal in de afgelopen jaren succesvol door economisch onrustige tijden loodste en diverse nieuwe productontwikkelingen lanceerde. Van Lieshout zegt op het werk van zijn voorganger te willen voortbouwen en waar nodig verbeteringen te willen doorvoeren: “Ik wil dat de richtlijnen voor klantbenadering glashelder zijn, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.”

Achtergrond en visie

In 2007 betrad Van Lieshout bij Hagemeyer de wereld van het internationale verkoopmanagement. Na aansluitende leidinggevende managementfuncties bij de Biesheuvel Groep en groothandel Solar geeft hij nu mede richting aan de toekomstige bedrijfsstrategie van Rittal. Van Lieshout: “Ik ben geen directeur die pretendeert van alles verstand te hebben. Ik luister naar de experts binnen deze onderneming. Iedereen met verstand van zaken weet hoe cruciaal een goede samenwerking tussen mensen, afdelingen en organisaties is. Ik ben ervan overtuigd dat het in de convergerende markten waarin wij actief zijn belangrijk is om mogelijkheden van nieuwe samenwerkingen te onderzoeken. Rittal staat voor kwaliteit, samenwerken, flexibiliteit, investeringszekerheid, zowel in de industrie- als in de IT-markten. En onze IT-producten vinden ook in de industrie steeds meer waardevolle toepassingen. Rittal is daarin uniek, want we beschikken over de nodige systeemoplossingen en kennis voor beide markten en kunnen deze succesvol integreren.”

Turn-key oplossingen

“Door bijvoorbeeld Rittal hardware met Eplan software te combineren creëren we nieuwe functionele turn-key oplossingen die onze klanten verder ontzorgen”, geeft Van Lieshout aan. “En door een wereldwijde strategische samenwerking met Atos en Siemens aan te gaan geven we richting aan de verdere ontwikkeling van het Internet of Things (IoT). Dit alles doen we dus samen. Door mensen, technologieën en markten te verbinden helpen we onze klanten om duurzaam te floreren. Dankzij mijn werkzaamheden bij Solar ken ik de markten, producten en diensten van Rittal goed, en in de komende tijd hoop ik ook alle medewerkers, klanten en partners van Rittal goed te leren kennen. Samen gaan we kennis uitwisselen, vooruitkijken en onderzoeken hoe wij onze klanten kunnen helpen om nog sneller, beter en professioneler te ondernemen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven