Ga naar hoofdinhoud

Rockwell breidt Threat Detection Services uit (video)

De RA Threat Detection Services van Rockwell Automation beschermen bedrijven tegen ongewenste bedreigingen van buitenaf. (foto: Rockwell Automation)

Rockwell Automation heeft recent de cyber security services uitgebreid om meer bedrijven te helpen bij de bestrijding van de snelgroeiende cyber security bedreigingen in de industrie. In een onderzoek van LNS Research gaf meer dan de helft van de bedrijven aan dat hun industriële activiteiten ooit waren geconfronteerd met een inbreuk op hun cyber security.

Om dergelijke incidenten te voorkomen en onvoorspelbare bedreigingen te bestrijden, kunnen industriële bedrijven hun cybersecurity risico’s als onderdeel van hun bedrijfsprocessen managen. Ze kunnen dan gebruik maken van RA Threat Detection Services van Rockwell Automation, die gebaseerd zijn op het Claroty ’threat detection’ platform. Claroty is een Encompass Product Partner in het Rockwell Automation PartnerNetwork programma.

Cyber security

Een beangstigend aspect van security-bedreigingen is wat een bedrijf er niet over weet: van welke technieken zullen indringers gebruik maken, via welk punt zullen ze binnendringen en welke kwetsbaarheden in de systemen ze zullen uitbuiten.

De threat detection services combineren Rockwell’s kennis van de industriële automatisering met de analysetools voor OT-netwerken van Claroty. De services geven bedrijven rust door niet alleen een fabriek, maar de hele toeleverketen tegen onvoorspelbare bedreigingen te beschermen.

De threat detection services helpen de gedigitaliseerde bedrijfsvoering op drie cruciale manieren te beveiligen:

  • identify and protect: door identificatie van alle bedrijfsmiddelen (assets) en kwetsbaarheden in het hele industriële automatiseringsnetwerk weten bedrijven wat ze moeten beveiligen;
  • detect: door de bewaking van netwerken worden niet alleen bekende bedreigingen tijdig ontdekt, maar vooral ook abnormaal dataverkeer of gedrag die wijst op een beveiligingsincident – zo mogelijk al voordat het echt plaatsvindt;
  • response and recovery: door plannen te ontwikkelen voor het beperken, onschadelijk maken en herstellen van aanvallen blijven de bedrijfsprocessen ongestoord doorlopen en kunnen bedrijven weer snel terugkeren naar de volledig operationele status.

Threat detection services

Bedrijven die al gebruik hebben gemaakt van de Threat Detection Services, hebben een aantal additionele operationele voordelen ontdekt. De door het platform verzamelde data over de assets kunnen risico’s als verouderde technologie, verouderde firmware en het tekort aan reserve-onderdelen blootleggen.

Het Claroty threat detection platform maakt een inventarisatie van de assets in het industriële netwerk van de klant, bewaakt het dataverkeer tussen al die assets en analyseert de communicatie tot op het diepste niveau. De gedetecteerde afwijkingen worden inclusief informatie over mogelijke acties gerapporteerd aan het plantmanagement en het beveiligingspersoneel.

Het Claroty platform, dat voor de threat detection services gebruikt wordt, kan de stap van een bedrijf naar een connected en digitaal gestuurde bedrijfsvoering verder versnellen. In het ergste geval kan het platform bedrijven helpen bedreigingen te detecteren en er snel op te reageren door een bypass om het beveiligingssysteem heen te maken. Maar het kan bedrijven ook een veel dieper inzicht geven in hun industriële assets en hen zo helpen bij het op gang houden van de productieprocessen.

Onderstaande video geeft een kort overzicht van de cyber security problematiek en de oplossingen die Rockwell Automation daarvoor aanbiedt.

https://youtu.be/9e317BlCyvE

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven