Ga naar hoofdinhoud

Rockwell Automation ondersteunt OPC UA voor IIoT

Data kunnen van OPC UA servers van derden worden gehaald en naar de FactoryTalk software gestuurd (ill.: Rockwell Automation).

Als industriële bedrijven streven naar een ‘connected enterprise’ is een naadloze communicatie met IoT-apparatuur noodzakelijk. Rockwell Automation heeft OPC UA ondersteuning aan haar producten toegevoegd om een optimale samenwerking tussen alle industriële IoT-apparatuur mogelijk te maken. De ondersteuning voor deze onafhankelijke communicatie-standaard wordt gerealiseerd met behulp van de FactoryTalk Linx communicatiesoftware, die data tussen producten van Rockwell Automation en producten van derden kan uitwisselen.

De FactoryTalk Linx software, voorheen bekend onder de naam RSLinx Enterprise, is de centrale communicatie-module in het FactoryTalk softwareportfolio. Ze fungeert als het ‘hart’ van de connected enterprise door data te halen en te sturen naar elke locatie waar die nodig is. Nu kunnen dus ook data van OPC UA servers van derden gehaald worden. Deze worden vervolgens naar de FactoryTalk software gestuurd, die ze via een OPC-interface toegankelijk maakt voor software van derden.

OPC UA

Het concern heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de OPC UA standaard, dus het is niet meer dan logisch dat het ondersteuning voor OPC UA in zijn portfolio opneemt. De FactoryTalk Linx software helpt bij het overbruggen van de communicatiekloof tussen IIoT-apparatuur, machines en software.

De oplossing kan bedrijven helpen bij de uitbreiding van het bereik van de connected enterprise tot in de fabriek en bij het bereiken van hun doelstellingen ten aanzien van smart manufacturing.

Behalve ondersteuning voor OPC UA biedt de FactoryTalk Linx software ook een aantal andere voordelen.

Factory Talk Linx

Zo kan de software communiceren met de nieuwe Logix 5000 tag-based alarm functies. De FactoryTalk View SE HMI software kan schermen aanmaken door gebruik te maken van de alarmstatus en direct vanaf de grafische content interacties met het alarm uitvoeren. Door de duplicatie van de alarmstatus naar HMI tags over te slaan, kan de ontwikkeling versneld worden.  Directe interactie met de grafische content in plaats van gebruik te maken van samenvattingen van het alarm kan ook de operationele productiviteit verbeteren.

De software kan verder twee netwerkverbindingen naar een enkele controller of naar twee controllers ondersteunen in een redundantiesysteem dat is gebaseerd op ControlLogix. Daardoor is probleemdetectie met hoge snelheid mogelijk, terwijl de communicatie ook automatisch naar een tweede pad omgeschakeld kan worden. Dankzij deze oplossing kan de informatie-uitwisseling continu doorgaan en worden de hersteltijden in high-availability systemen gereduceerd.

De FactoryTalk Linx Gateway software geeft ook inzicht in de CIP energiedata van EtherNet/IP-apparatuur met embedded CIP energie-ondersteuning. Daardoor kunnen gebruikers het energieverbruik bewaken en het energieverbruik van verschillende productielijnen en fabrieken vergelijken.

De FactoryTalk Linx software is – samen met RSLinx Classic – leverbaar in de laatste versie van de geïntegreerde ontwikkelomgeving Studio 5000. Met de software kunnen gebruikers settings van Ethernet-drivers direct in de Studio 5000 browser configureren, waardoor snellere  systeemveranderingen mogelijk zijn. De software biedt ook een verbinding met een hogere bandbreedte voor draadloze of remote controller communicatie. Dat resulteert in downloadtijden van controllers, die tot wel 40% sneller zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven