Ga naar hoofdinhoud

Rockwell Automation neemt Fiix over, specialist in AI-gestuurd onderhoud

Fiix's cloud-native CMMS creëert workflows voor het plannen, organiseren en volgen van het onderhoud van apparatuur en machines (foto: Fiix)

Rockwell Automation heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Fiix Inc., een particulier bedrijf dat geautomatiseerde AI-gestuurde onderhoudsbeheersystemen ontwikkeld (CMMS). Fiix, opgericht in 2008, is gevestigd in Toronto, Canada.

Naarmate het aantal connected industriële assets toeneemt, wordt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het onderhoud steeds belangrijker voor fabrikanten om een concurrentievoordeel te behalen. Dit inzicht maakt een ander niveau van productiviteit mogelijk naast de automatisering.

Installed base van 2 miljoen assets

Fiix’s cloud-native CMMS (computerized maintenance management system) creëert workflows voor het plannen, organiseren en volgen van het onderhoud van apparatuur en machines. Het sluit naadloos aan op ERP-systemen en maakt beslissingen op basis van gegevens. De omzet van het bedrijf groeide in 2019 met 70%, met meer dan 85% terugkerende omzet. Fiix heeft meer dan 2 miljoen installaties/machines in beheer en creëert meer dan 6 miljoen werkorders per jaar.

360 graden inzicht in gegevens

“Wij geloven dat de toekomst van het beheer van industriële assets gebaseerd is op prestaties”, aldus Tessa Myers, vice president, productmanagement, Software & Control bij Rockwell Automation.

“Met de toevoeging van het Fiix-platform en de Fiix-expertise zullen onze klanten profiteren van een 360-graden inzicht van geïntegreerde gegevens over automatisering, productie en onderhoud. Hierdoor kunnen ze de prestaties van hun machines bewaken en verbeteren en daarnaast het onderhoud optimaliseren”.

Meer modernisering van onderhoud

James Novak, CEO van Fiix: “Vanaf het begin is Fiix op een missie geweest om onderhouds- en besturingspersoneel te koppelen aan de tools, middelen en technologie die ze nodig hebben om de toekomst van het onderhoud te moderniseren en te versterken.”

“Door ons aan te sluiten bij Rockwell Automation kunnen we nog meer bedrijven helpen bij het moderniseren van het onderhoud en het verhogen van de prestaties van hun assets door verbindingen te maken tussen belangrijke gegevens, automatisering en productiesystemen”.

Fixx
Naarmate het aantal connected industriële assets toeneemt, wordt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het onderhoud steeds belangrijker

Duurzamere industrie

De toevoeging van Fiix sluit direct aan bij de softwarestrategie van Rockwell Automation. Het verbetert ook de mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van Lifecycle Services, dat een volledig scala aan industriële automatiseringsservices biedt om klanten te helpen de waarde van hun productiemiddelen, -systemen, -fabrieken en -processen te maximaliseren.

Daarnaast illustreert het de focus van Rockwell Automation op het helpen van klanten om duurzamer te zijn. Door middel van een CMMS kunnen bedrijven efficiënter werken, waardoor ze minder afval en energie verbruiken en tegelijkertijd geld besparen.

Fiix zal worden binnen Rockwell Automation worden opgenomen binnen als onderdeel van Software & Control. De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het kalenderjaar 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden.

Eerste publicatie Paul Quaedvlieg 25-11-2020

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven