Ga naar hoofdinhoud

Renault en Vitesco Technologies werken samen aan vermogenselektronica

De ondertekening van het strategisch partnerschap. Andreas Wolf, CEO Vitesco Technologies (rechts) en Gilles Le Borgne, EVP Engineering van Renault Group (links) (foto: Yves Forestier)

Renault Group en Vitesco Technologies, gespecialiseerd in geavanceerde aandrijflijntechnologieën en elektrificatieoplossingen, gaan een strategisch partnerschap aan voor de gezamenlijke ontwikkeling en productie van vermogenselektronica in een zogenaamde ‘one box’ voor elektrische en hybride aandrijflijnen.

Beide partners zullen hun krachten bundelen en hun know-how en ervaring inbrengen om gezamenlijk een vermogenselektronica-concept te ontwikkelen dat uniek is op de markt. Renault Group zal zijn expertise op het gebied van elektrische en hybride voertuigen ter beschikking stellen, terwijl Vitesco Technologies zijn technologieën en processen met betrekking tot aandrijftechnologieën en elektrificatieoplossing zal inbrengen.

One Box

Het “One Box”-concept zorgt voor winst qua compactheid (-45 procent in termen van volume) en massa bij de ontwikkeling van toekomstige Renault-voertuigen. Het leidt tot meer ruimte en comfort. De configuraties en assemblage van de verschillende basiscomponenten zullen worden aangepast aan de verschillende elektrische en hybride aandrijflijnen. De teams van het gemeenschappelijk ontwikkelingsplatform zullen voornamelijk werken vanuit Toulouse.

De ontwikkeling van de “One Box” is gepland voor de hybride en elektrische high voltage core range van Renault vanaf 2026. Renault Groep is van plan het product voor zuiver elektrische voertuigen te assembleren in zijn industriële vestigingen in Frankrijk. Met dit nieuwe partnerschap en het “all-in-one” vermogenselektronica-systeem wil Renault Group zijn controle over de waardeketen van geëlektrificeerde voertuigen uitbreiden.

Meerjarencontract

In het kader van dit partnerschap ondertekent de Renault Groep tegelijkertijd een meerjarencontract met Vitesco Technologies voor de vermogenselektronica van de hybride voertuigen van Renault. Daarnaast zal Vitesco Technologies aan Renault Groep een zogenaamde “High Voltage Box” leveren, een combinatie van DC/DC converter en lader, voor de elektrische voertuigen vanaf 2025.

Ook interessant: Vitesco Technologies haalt grote order binnen voor levering elektrische asaandrijving

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven