Ga naar hoofdinhoud

Regelaar parametriseren met smartphone app

Met de Smart Keypad App is de Lenze i500 frequentieregelaar draadloos te parametriseren en diagnostiseren (foto: Lenze)

Lenze introduceerde op de Hannover Messe een WLAN diagnosemodule voor de frequentiereregelaars van de serie i500, waardoor de regelaar ook op moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijk is te diagnosticeren en onderhouden. Behalve PC Tool Easy Starter is voor diagnose nu ook een smartphone app beschikbaar voor intuïtieve inbedrijfstelling en diagnose van de frequentieregelaar.

Voor de inbedrijfstelling, parametrering of diagnose zijn nu drie interfaces beschikbaar: een toetsenbord, een USB-interface of de WLAN-module. De laatste communiceert draadloos met de PC of de Smart Keypad App. Met behulp van de WLAN-module kunnen lokaal aanpassingen worden gedaan. Als een omvormer moeilijk toegankelijk is of moet een diagnose van een bewegend machine-onderdeel worden gemaakt (bijvoorbeeld een rijaandrijving), dan kan dit tijdens bedrijf op een veilige afstand gebeuren.

Smartphone app

De eenvoudig te bedienen app is ook een gebruiksvriendelijke oplossing voor parametrisering. Er kan bijvoorbeeld een complete parameterset van de i500 worden gedownload en per e-mail het naar de machinebouwer of de klantenservice van Lenze worden gestuurd om problemen op te lossen. De ontvanger verzorgt de diagnose en kan de parameterset indien nodig aanpassen en via e-mail verzenden naar de lokale technicus die deze kan uploaden naar de i500.

De Android-app kan gratis worden gedownload vanaf de Google Playstore. De app vervangt de functionaliteit van een toetsenbord volledig en biedt dankzij draadloze communicatie voordelen zoals een intuïtieve en vertrouwde bediening via de smartphone display.

Uitbreiding i500 serie

Lenze presenteerde in Hannover nog meer uitbreidingen voor deze serie frequentieregelaars. Naast de bestaande veldbussystemen kunnen klanten de regelaars nu ook via modules voor EtherCAT, Ethernet/IP en Profinet laten communiceren. Hierdoor kan de regelaar behalve in Lenze wereld ook met besturingen van controllers functioneren. Verder zijn nu vermogens tot 75 kW beschikbaar en tot 110 kW in voorbereiding. Naast het bestaande programma voor 230 V één fase en 400 V drie fasen zijn nu uitvoeringen tot 2,2 kW 230V drie fasen beschikbaar, met 5,5 kW in voorbereiding.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven