Ga naar hoofdinhoud

RapidPro 2015 viert eerste lustrum

RapidPro Industrial richt zich op industriële gebruikers (foto: Benny Gudde).

Op 3, 4 en 5 maart viert RapidPro, vakbeurs voor de gehele keten rondom productontwikkeling en het snel maken van prototypes en producten, het eerste lustrum. Tijdens het parallel te houden congres zullen vooraanstaande organisaties en sprekers aanwezig zijn om de laatste innovaties uit het vakgebied te presenteren. Het evenement wordt wederom georganiseerd door het Mikrocentrum.

Rapid prototyping, 3D printen, additive manufacturing, hoe u het ook noemt, bedrijfsmodellen, markten en hele toeleveringsketens zijn door deze technieken snel aan het veranderen. De technieken passen perfect bij een term als ‘seriegrootte één’ maar worden ook toegepast voor de vervaardiging van producten die niet volgens andere methoden te realiseren zijn.

Twee gebieden

Gezien de groeiende belangstelling voor het evenement (vorig jaar 100 exposanten en 5000 bezoekers) heeft Mikrocentrum er een extra dag aan vastgeplakt. Ook in 2015 is de vakbeurs opgesplitst in twee gebieden: RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional.

Op RapidPro Industrial vindt de bezoekers de belangrijkste leveranciers van professionele 3D-printers en high-tech dienstverleners voor het snel en efficiënt maken van producten en prototypes. Ook zijn hier leveranciers van diensten en apparatuur voor hoge kwaliteit scannen, meten en digitaliseren te vinden. Tot de exposanten behoren ook software- en grondstoffenleveranciers, productontwikkelaars, kennisinstellingen.

Op RapidPro Home Professional geven leveranciers van 3D-printers, materialen en software voor de home professionals acte de présence. Daarnaast zijn kunstenaars, designers en ontwerpbureaus van de partij.

Wat startte als een nationaal (of zelfs regionaal) evenement, is inmiddels bezig een internationale vakbeurs te worden waar ook internationale aanbieders hun noviteiten presenteren.

RapidPro lezingen

Voor RapidPro Industrial vindt gelijktijdig een congres met nationale en internationale sprekers plaats. Ze zullen overzichtsverhalen en vakinhoudelijke lezingen houden en bespreken daarin onder meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 3D Printing, rapid prototyping en additive manufacturing (zoals printen van metaal).

Voor de Home Professionals zijn er workshops en toegespitste lezingen.

RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional 2014 vinden gelijktijdig plaats op 3, 4 en 5 maart  in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Bezoek aan beide beurzen is gratis maar voorregistratie wordt aanbevolen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven