Ga naar hoofdinhoud

PTC lanceert zijn Creo+ als een software as a service CAD oplossing

Creo+ combineert de kracht en bewezen functionaliteit van Creo met nieuwe cloudgebaseerde tools (foto: PTC)

PTC lanceert zijn Creo+ als een software as a service (SaaS) computer-aided design (CAD) oplossing. Tegelijkertijd brengt het softwarebedrijf de tiende versie van zijn Creo CAD-software uit. Creo+ combineert de kracht en bewezen functionaliteit van Creo met nieuwe cloudgebaseerde tools om de ontwerpsamenwerking te verbeteren en het CAD-beheer te vereenvoudigen.

Creo+ bouwt voort op het vooraanstaande Creo voor modelgebaseerde definitie, simulatiegestuurd ontwerp en geavanceerde productie. Het bevat real-time ontwerpsamenwerkingstools waarmee meerdere teamleden productontwerpen kunnen bekijken, verkennen en bewerken. Creo+ omvat ook de PTC Control Center-applicatie, aangedreven door het PTC Atlas SaaS-platform, waarmee eenvoudig softwarelicenties voor cloudgebaseerde tools kunnen worden ingezet en beheerd.

Kracht van de cloud

“Met Creo+ kunnen onze klanten sneller, eenvoudiger en beter samen ontwerpen dan ooit tevoren”, zegt Brian Thompson, General Manager van Creo bij PTC. “We hebben de toonaangevende ontwerpmogelijkheden van Creo gecombineerd met productiviteitsvoordelen die alleen met de kracht van de cloud kunnen worden bereikt.”

Creo+ bouwt voort op het vooraanstaande Creo voor modelgebaseerde definitie, simulatiegestuurd ontwerp en geavanceerde productie (foto: PTC)

“Nu kunnen gebruikers van Creo+ gelijktijdig met interne en externe partners aan dezelfde ontwerpen werken. Dat helpt het ontwikkelingsproces versnellen en herontwerp verminderen. De lancering van Creo+ is een belangrijke mijlpaal voor onze klanten, voor PTC en voor de hele CAD-industrie.”

Realtime samenwerking

Met Creo+ hebben klanten toegang tot realtime samenwerking en branchinghulpmiddelen. Teams kunnen in realtime samenwerken om productontwerpen te bekijken, te verkennen en te bewerken via een speciale werkruimte met een willekeurig aantal mensen.

Dit stimuleert vroegtijdige feedback over het ontwerp vanuit productie, leveranciers en andere belanghebbenden en bevordert gelijktijdig ontwerp in plaats van sequentieel ontwerp. Gebruiksvriendelijke branchingtools geven zicht op de exploratieactiviteiten, en als ze klaar zijn kunnen deze aftakkingen weer worden samengevoegd in het hoofdontwerp.

PTC Control Center

Beheerders kunnen Creo+ in de hele organisatie implementeren en bijwerken vanaf één computer, waardoor de tijd die nodig is voor het installeren, configureren en bijwerken van de software tot een minimum wordt beperkt. Met Creo+ kunnen gebruikers efficiënter te werk gaan bij het toewijzen en inzetten van licenties op naam en het aanpassen van licenties aan de behoeften van de gebruiker. Het PTC Control Center is toegankelijk via een eenvoudige cloudgebaseerde interface. Creo+ is volledig upwards compatible met lokale versies van Creo en is gebouwd op dezelfde kerntechnologie, zodat er geen datavertaling nodig is.

De toepassingsmogelijkheden van simulatiegedreven ontwerpen in Creo zijn aanzienlijk uitgebreid (foto: PTC)

Simulatiegedreven ontwerpen

Naast de lancering van Creo+ kondigde PTC de gelijktijdige lancering van Creo 10 aan. Met Creo 10 kunnen gebruikers nu ontwerpen en simuleren met composiet-materialen voor lichtere producten met behoud van sterkte en duurzaamheid. Bovendien introduceert Creo 10 door Ansys aangedreven thermische stress- en niet-lineaire materiaal- en contactsimulatie, waardoor de toepassingsmogelijkheden van simulatiegedreven ontwerpen in Creo aanzienlijk worden uitgebreid.

Ook interessant: PTC introduceert Digital Performance Management voor efficiëntere productieprocessen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven