Ga naar hoofdinhoud

Proportioneel ventiel VEAE van Festo ideaal voor beademingsapparatuur

Het ventiel VEAE is ideaal voor draagbare en vaste beademings-apparatuur voor zowel ambulante patiënten als gebruik in ziekenhuizen (foto's: Festo)

Het proportionele ventiel VEAE met piëzo-technologie van Festo is ideaal voor draagbare, op batterijen werkende medische apparatuur, zoals beademingsapparatuur. Maar het compacte ontwerp maakt hem ook geschikt voor vaste toepassingen, zoals in oogheelkunde of voor tandartsboren.

Het proportionele ventiel VEAE heeft diverse bijzondere eigenschappen zoals een klein formaat, lichtgewicht, stil, geen zelfverwarming, zeer laag stroomverbruik en toch een hogere doorstroomsnelheid tot wel 100 l/m.

Diverse toepassingen ook in industrie

De VEAE reguleert betrouwbaar en nauwkeurig gasstromen, of het nu zuurstof is, lucht, stikstof of edelgas. En niet alleen voor medische technologie, maar ook voor toepassingen bij lichte assemblage, in elektronica- en halfgeleiderindustrieën, maar ook bij biotechnologie en de farmaceutische industrie. Aangezien de piëzo-keramiek de huidige status behoudt, zelfs bij stroomuitval, bieden VEAE-ventielen ook een hogere procesbetrouwbaarheid.

Hoge doorstroomsnelheden

Of nu een directe gastoevoer of een gasmengsel nodig is, door de hoge doorstroomsnelheid van maximaal 100 l/min is het ventiel VEAE ideaal voor draagbare en vaste beademingsapparatuur voor zowel ambulante patiënten als gebruik in ziekenhuizen. Het biedt betrouwbare regeling van de luchtstroom en dus de draaisnelheid van persluchtboren, zoals die worden gebruikt in tandheelkunde en chirurgie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven