Ga naar hoofdinhoud

Profinet IRT en EtherNet/IP voor IMI ventieleilanden

IMI Precision Engineering waardeert de ventieleilanden op met Profinet IRT en EtherNet/IP (foto: IMI)

IMI Precision Engineering waardeert de connectiviteit van zijn IMI Norgren VM en VS ventieleilanden op met Profinet IRT en EtherNet/IP. Hiermee wordt een van de beste flowrates op de markt, bijna ongelimiteerde configuraties en een grote keuze aan connectiviteit aangeboden.

De VM serie ventieleilanden is beschikbaar in zowel 10 mm en 15 mm klepbreedte en biedt flowrates aan van respectievelijk 430 l/min en 1 000 l/m. Als antwoord op de feedback van klanten, heeft IMI Precision Engineering de connectiviteitsopties van zijn VM10 ventieleilanden van individueel bekabelde, multipole en fieldbus met het toevoegen van industriële Ethernet uitgebreid. De eilanden kunnen geconfigureerd worden van vier tot zestien stations, met enkele of dubbele solenoid, een aantal keuzes van manuele overrides en diverse slangaansluiting groottes. De VM serie ventieleilanden bieden hiermee meer dan 15 miljoen configuraties.

Grote veelzijdigheid

De IMI Norgren VS18/26 modulaire ventieleilanden omvatten ook Profinet IRT en EtherNet/IP, wat de gebruikers de veelzijdigheid biedt om de functies te kiezen die zij nodig hebben. Door flexibiliteit en Zwitserse ingenieurskwaliteiten te combineren, biedt IMI Precision Engineering een compromisloos ventielscala. Door de plug-in printed circuit board (PCB) technologie is het zeer eenvoudig om ventielen te installeren middels twee schroeven en het eiland met maximaal vier stations uit te breiden.

Ron Bennett, Global Product Marketing Manager Ventielen bij IMI Precision Engineering, legt uit: “Onze dienstverlening gaat verder dan enkel het ontwikkelen van producten. We hebben een aantal diensten ingevoerd bestemd om onze klanten te helpen. We zijn er ons van bewust dat het een moeilijke taak kan zijn om de meeste geschikte component voor de applicatie te identificeren. Wij zijn onze online ventieleilandconfigurator aan het upgraden die klanten helpt het juiste ventiel voor de applicatie te selecteren. Intuïtief, flexibel en gemakkelijk in gebruik, dit maakt een snelle specificatie van het ventieleiland en een live visualisatie van de configuratie mogelijk. Het ondersteunt tevens 60+ downloadbare oorspronkelijke CAD formats en prijzen, beschikbaarheid en direct bestelbare opties.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven