Ga naar hoofdinhoud

Profidag bespreekt laatste ontwikkelingen

Prodiag 2015 wordt gehouden in het Evoluon te Eindhoven (foto: PI Nederland).

Industriële communicatie is binnen de industrie niet meer weg te denken. Elk moment willen we weten wat er gebeurd. Of er een proces is vastgelopen, onderhoud nodig is of er misschien wel te weinig output is. Om deze gegevens uit de productie te halen is het van belang dat er voor een juiste manier van informatie overdracht wordt gekozen. De Profidag op 12 november, georganiseerd door PI Nederland, kan hierbij helpen.

Tijdens deze Profidag zullen thema’s als modulaire concepten, flexibel produceren, communicatie binnen de procesindustrie en veiligheidsaspecten de revue passeren. Leden van PI Nederland bieden een totaal programma met informatie over de laatste ontwikkelingen en gebruikerservaringen van de inzet van Profibus, Profinet en IO-Link.

Vaak bouwen machinebouwers niet alleen machines voor lokaal gebruik, maar voor de wereldwijde markt, hierbij speelt flexibiliteit een grote rol. Maar de eindgebruiker heeft ook steeds hogere verwachtingen. Dataverkeer dat gebruikt maakt van één medium, draadloze toepassingen en het remote benadering beginnen steeds meer een ‘commodity’ te worden. In een aantal lezingen zal op deze onderwerpen worden ingegaan.

Thema’s op Profidag

Doordat de technieken zich al bewezen hebben in de fabrieksautomatisering, is er steeds meer interesse in procesautomatisering. Een aantal eindgebruikers en een aantal leden van PI Nederland zal vertellen over de mogelijkheden die Profinet biedt voor procesautomatisering. Het maakt een aantal functies beschikbaar zoals hoge prestaties van processen, diagnostiek, communicatie tussen verschillende lagen en machines onderling en draadloze data overdracht.

Daarnaast biedt de Profidag onderwerpen als kabelkeuze, advies bij een juist ontwerp, veiligheid binnen verschillende zones en cyber security. Ook FDI en de laatste ontwikkelingen bij IO-Link worden besproken.

Deelname voor eindgebruikers is gratis na aanmelding. Parkeren trouwens ook.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven