Ga naar hoofdinhoud

Procentec start nieuwe Profinet-opleiding

Procentec start in maart met een nieuwe opleiding, Profinet Troubleshooting & Maintenance (Profinet T&M). Binnen twee dagen worden technici opgeleid tot specialisten in het opsporen van problemen in en onderhouden van Profinet systemen. Bedrijven hebben hiermee de mogelijkheid hun technisch personeel verder op te leiden en dit netwerk efficiënter gebruiker.

Het is een flinke uitdaging om een Profinet installatie te onderhouden. Ethernet is op zichzelf al lastig te doorgronden door de vele afkoringen en IT begrippen. Daarnaast functioneren de netwerkcomponenten vaak tegendraads in vergelijking met reguliere veldbussen.

Meten en oplossen van complexe Profinet storingen is hierdoor een tijdrovende klus die tot onacceptabele downtime kan leiden. Om onnodig hoge kosten in de toekomst te voorkomen, heeft Procentec de Profinet T&M opleiding ontwikkeld.

Profinet netwerken

De opleiding Profinet T&M is gericht op installateurs en onderhoudstechnici die zich met Profinet bezighouden. De opleiding omvat een kennispakket dat zich richt op de praktijk en laat cursisten zich de ontbrekende schakels van moderne ethernet netwerken eigen maken.

Tijdens de opleiding leren ze met de benodigde gereedschappen een complexe Profinet storing te analyseren en op te lossen. Dit wordt gefundeerd met theorie over netwerkcomponenten, bekabeling, afscherming en aarding. Met behulp van praktische oefeningen op echte netwerken passen de cursisten de opgedane theorie toe in de praktijk. Na het volgen van de opleiding kunnen ze zelfstandig onderhoud plegen en storingen oplossen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven