Ga naar hoofdinhoud

Pilz versterkt zijn spooractiviteiten met aparte business unit Rail

Pilz versterkt zijn spooractiviteiten met aparte business unit Rail (foto: Pilz)

Automatiseringsbedrijf Pilz breidt zijn aanbod van oplossingen voor het spoor uit en intensiveert met de oprichting van de business unit Rail zijn wereldwijde spooractiviteiten. Pilz wil met oplossingen voor een veilige, digitale infrastructuur actief mede vormgeven aan de toekomst van het spoorvervoer.

Industrieel beproefde automatiseringsoplossingen van Pilz worden al toegepast in klassieke spoorwegtoepassingen zoals wisselbesturingen of spoorovergangen, maar ook in de interfaces tussen industriële en spoorwegtoepassingen. Met de oprichting van de business unit Rail versterkt Pilz zijn activiteiten in de spoorwegindustrie verder.

Spoorwegen van de toekomst

Pilz focust zich meer op de spoorwegindustrie en creëert met de zelfstandige business unit intern meer middelen om zijn speciaal op de spoorwegen afgestemde aanbod en applicatie-engineering uit te breiden. Door de samensmelting van industriële automatisering met spoorwegtechniek ontstaan er digitale oplossingen: dankzij open interfaces en commercial off-the-shelf oplossingen – oftewel gestandaardiseerde producten – wil Pilz een bijdrage leveren aan het opheffen van propriëtaire toepassingen. Bovendien zal Pilz zijn knowhow op het gebied van machineveiligheid en de verordening inzake bedrijfsveiligheid in de toekomst toepassen bij faciliteiten voor het spoorvervoer, zoals werkplaatsen of remises.

Industrieel beproefde oplossingen

“Onze industrieel beproefde automatiseringsoplossingen voldoen al volledig aan de eisen van de spoorwegsector! Met de nieuw opgerichte business unit willen wij actief mede vormgeven aan de toekomst van het spoor. Wij willen de eerste keuze voor een veilige, digitale infrastructuur op en naast het spoor zijn”, aldus Sebastian Lüke, hoofd van de business unit Rail.

Met de oprichting van de business unit Rail versterkt het automatiseringsbedrijf zijn spooractiviteiten. Sebastian Lüke (links) is hoofd van de business unit Rail. Michael Fohrer (rechts) begeleidt de business unit (foto: Pilz)

Sebastian Lüke heeft de business unit Rail vanaf het begin opgebouwd en leidt nu het internationale team op het hoofdkantoor in Ostfildern. De erkende spoorwegexpert Michael Fohrer begeleidt de business unit met zijn ervaring als oud-voorzitter van het VDB (Verband der Bahnindustrie in Deutschland e.V.) en zijn expertise uit 13 jaar leidinggevende verantwoordelijkheden bij Bombardier Transportation.

Digitalisering

Volgens hem zet Pilz precies de juiste stap: “De sector is de weg van de digitalisering al duidelijk eerder ingeslagen. Pilz heeft sterke punten ontwikkeld en ervaringen opgedaan op het gebied van industriële toepassingen. Deze sterke punten en ervaringen passen perfect bij de vele eisen van de spoorwegtechniek. Daarbij bieden de open interfaces en gestandaardiseerde Pilz-oplossingen een groot potentieel om tot dusver propriëtaire spoorwegtoepassingen te vervangen”, benadrukt Fohrer.

In dienst van de veiligheid 

Behalve bij de automatiseringsoplossingen wordt de expertise van het automatiseringsbedrijf ook toegepast bij spoorwegspecifieke diensten zoals projectplanning en projectbeheer, programmering, documentatie en ondersteuning bij het goedkeuringsproces. Ook voor de installaties op het bedrijfsterrein van spoorwegmaatschappijen is knowhow op het gebied van machineveiligheid en de verordening inzake bedrijfsveiligheid vereist. Spoorwegmaatschappijen profiteren van dit uitgebreide spoorwegaanbod van één leverancier.

Pilz presenteert zijn innovatieve oplossingen op de Innotrans, de internationale vakbeurs voor verkeerstechniek, van 20 t/m 23 september 2022 in Berlijn (hal 27, stand 550).

Ook interessant is: Pilz levert technologie geautomatiseerde remmentest voor ‘intelligente goederentrein’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven