Ga naar hoofdinhoud

Pilz groeide in 2015 op eigen kracht

Pilz zag de groepsomzet in 2015 met 11% stijgen tot 288 miljoen euro (foto: Pilz).

De Pilz groep kan tevreden terugkijken op het jaar 2015. Het familiebedrijf verhoogde zijn omzet met 11% tot 288 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg in het afgelopen jaar ook met een nieuw record: met 6 procent tot 2030. Met een R & D-aandeel van 19,8% in de omzet in 2015 onderstreepte de onderneming bovendien haar positie als innovator in de automatiseringstechniek.

“We zijn heel tevreden dat we de doelstellingen voor 2015 hebben bereikt. Pilz is een gezond bedrijf dat op eigen kracht op alle gebieden en in alle regio’s groeit”, aldus Renate Pilz, bestuursvoorzitter van Pilz GmbH & Co.KG. “Ook voor 2016 hebben we ambitieuze doelstellingen en we zijn blij dat we het boekjaar 2016 goed zijn begonnen”, kijkt ze vooruit.

In 2015 was het assortiment besturingstechniek met aandrijftechniek in absolute termen het belangrijkste segment (65%), sensortechnologie (14%) en diensten (12%) dragen al met dubbele cijfers bij in de verkopen.

Pilz internationaal sterk

Een belangrijke succesfactor is en blijft de internationale oriëntatie van de fabrikant van automatiseringsoplossingen. In 2015 genereerde Pilz meer dan 70% van de omzet buiten Duitsland. Pilz is partner van de internationaal georiënteerde engineering en productie bedrijven wereldwijd. Via dochterondernemingen kan de onderneming haar klanten niet alleen ondersteunen met producten, maar ook uitgebreide know-how.

Zo’n 74% van de omzet werd in 2015 gegenereerd in Europa,15 % in Azië en bijna 10% in Amerika. De sterkste groei vond plaats in Azië, met name in Korea, Japan en China. Door de oprichting van nieuwe dochterondernemingen in de ASEAN-regio zal Pilz de bestaande activiteiten in Zuidoost-Azië in 2016 verder uitbreiden. Daarmee is het in staat om in de toekomst de klanten rechtstreeks te bedienen met componenten, systemen en diensten. Het aantal verkoopkantoren stijgt daarmee tot veertig.

De portefeuille van Pilz omvat producten op het van sensoren, besturingen en aandrijftechniek, plus bijbehorende diensten over de gehele levenscyclus van machines en installaties. Pilz is aanbieder van automatiseringsoplossingen, waarbij veiligheid een kerncompetentie en onderdeel van iedere oplossing is.

Pilz bracht met de PNOZ in 1987 ’s werelds eerste veiligheidsrelais op de markt en is wereldleider in dit productsegment. In 2015 verkocht het merk voor het eerst meer dan een miljoen van deze componenten die waken over de veiligheid van mensen en machines en bij gevaar bijvoorbeeld voor een veilige stop van de machine zorgen.

Meer banen creëren

In het familiebedrijf waren in 2015 voor het eerst meer dan 2000 mensen werkzaam. Op het hoofdkantoor in Ostfildern bij Stuttgart waren eind 2015 972 mensen in dienst, waaronder 35 trainees. Het bedrijf streeft er naar om in 2016 nog meer nieuwe banen te creëren. Onder andere dingen creëert het in het lopende jaar twaalf opleidingsplaatsen voor commerciële functies en studenten van de Duale Hochschule Baden-Württemberg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven